Cand prindeti o perioada fara carne neaparat incercati aceasta reteta.
Se poate servi cu paine prajita, paste sau orez.
Ingrediente legume la cuptor – reteta de post sau vegetariana
- dovlecel
- vinete
- ardei rosu
- rosii
- ceapa
- rosii cherry
- 6 linguri ulei
- 1 lingurita boia dulce
- 3-4 catei de usturoi
- cateva fire de patrunjel
- sare, piper
Mod de preparare
Spalam legumele, le curatam de coaja daca este nevoie si le taiem in felii mari; bucatile le amestecam cu doua linguri de ulei.
Captusim o tava cu hartie de copt, asezam bucatile de ardei si le dam la cuptor pentru 10 minute.
Adaugam celelalte legume si le lasam in cuptor 25-30 de minute.
Intre timp, intr-o tigaie adaugam 4 linguri de ulei, condimentele (ajunge o lingurita din prima si mai adaugati la final), turnam o cana de apa si fierbem amestecul sub capac. Dupa 5 minute adaugam usturoiul strivit si patrunjelul tocat.
Adaugam legumele coapte in sosul obtinut si amestecam usor.
Gustam si condimentam daca este cazul.