Carnea preparata astfel, in aceasta marinata, devine foarte aromata… se poate folosi la carne preparata pe gratar, dar este foarte reusita si in tigaie teflonata.
Carnea de pui este ideala pregatita cu acesta marinata pentru ca se face repede si usor.
Ingrediente pui marinat in iaurt si curry
- 500gr carne de pui (oricare parte numai sa fie fara oase)
- 200gr iaurt
- 1 lingura curry
- o lingurita praf de usturoi
- 1/2 lamaie
- sare. piper
Mod de preparare
Amestecam iaurtul cu usturoiul si curry, condimentam cu sare si piper dupa care il punem in frigider jumatate de ora.
Taiem carnea de pui in fasii mai grosute si o stropim cu zeama de la jumatate de lamaie. Si aceasta o asezam la rece timp de 30 de minute.
Turman marinata de iaurt peste bucatile de pui si amestecam astfel incat sa fie acoperite toate partile.
Acesti pasi putem sa ii pregatim cu o zi inainte si sa pastram totul in frigider, sau dimineata si seara sa pregatim.
Scoatem carnea din marinata si o asezam intr-o tigaie teflonata fara ulei – bine incinsa, prajim pe ambele parti.
Puiul se serveste cu cartofi prajiti si salata.