O reteta simpla, usor de pregatit in zilele aglomerate.
Pe langa acestea, mai e si ideala pentru o zi de post.
Ingrediente spaghete cu sos de rosii si ciuperci
- 500gr ciuperci
- 200gr spaghete
- 30ml vin sec
- 2 linguri sos de rosii
- 1/2 lingurita cimbru
- 1/2 lingurita rozmarin
- sare, piper
Mod de preparare
Fierbem si pregatim spaghetele dupa instructiunile de pe ambalaj.
Curatam ciupercile si le taiem in felii, punem ulei la incins si adaugam bucatile de ciuperci, presaram cu sare si piper, dupa cateva minute adaugam usturoiul strivit, stingem totul cu vin si lasam pana se evapora.
Condimentam cu cimbru si rozmarin, adaugam sosul de rosii, acoperim cu apa si fierbem aprox. 10 minute pana cand scade sosul.
Scoatem jumatate din ciuperci, le punem in blender si mixam pana cand devin pasta.
Pasta obtinuta o amestecam cu spaghetele fierte si condimentam cu sare dupa gust.
Spaghetele se servesc alaturi de sosul cu ciuperci ramas netocat.