Cand avem acasa branza, trebuie sa avem si branzoaice deci daca aveti hai la treaba.
Ingrediente branzoaice cu vanilie si stafide
- 500gr faina
- 400gr branza dulce de vaca
- 100gr zahar
- 1 plic zahar vanilat/vanilinat
- 1 plic drojdie uscata
- 4 oua
- 50gr unt
- 150ml lapte
- 40 gr stafide
- lamaie
- o lingura de iaurt
Mod de preparare
Faina o amestecam cu pliculetul de drojdie uscata, adaugam 80gr zahar, untul topit, 2 oua batuta si laptele caldut, framantam un aluat pe care il lasam la dospit.
Pentru umplutura amestecam branza cu 20gr zahar, un plic zahar vanilat/vanilinat, adaugam un ou batut, coaja rasa de lamaie si omogenizam, la final adaugam si stafidele.
Aluatul dospit il punem pe suprafata de lucru prafuita cu faina si intindem o foaie cat de cat in forma dreptunghiulara, taiem marginile neregulate dupa care taiem aluatul in patratele.
In mijlocul fiecarui patrat asezam o lingura de umplutura, prindem colturile opuse si apasam bine, ca sa nu se desfaca la copt.
Branzoaicele le asezam in tava captusita cu hartie de copt, preincalzim cuptorul, pana atunci ungem branzoaicele cu un amestec de galbenus de ou cu o lingura de iaurt.
Se coc 15-20 de minute pana sunt aurii deasupra.