Prajiturica colorata, vesela, pentru marea bucurie a copiilor si nu numai ideala pentru un dulce de zi cu zi in casa, pentru asteptarea musafiriilor si pentru excursii sau picnicuri.
In plus, mi-a venit o idee cand am facut poze, cu niste betisoare si ciocolata topita putem transforma prajitura intr-una foarte interesanta -deliciu pentru copii, este pozata prajitura cu betisorae, cine mai are chef poate sa stopeasca cu ciocolata sau sa faca alt topping daca are idei bune.
Ingrediente prajitura melcisori curcubeu
- 1 kg faina
- 5 lingura zahar praf
- 700ml lapte
- 3 oua
- 2 pliculete drojdia uscata
- 150ml ulei
- 2 linguri cacao
- 1 budinca de culoarea roz
- 1 plic zahar vanilat/vanilinat
Mod de preparare
Incepem cu aluatul: amestecam 1 kg de faina cu 2 pliculete de drojdie uscata, adaugam zaharul, 3 oua batute spuma, uleiul, framantam si adaugam 550-600ml laptele treptat. Cand am obtinut aluatul il impartim in trei parti cat de cat egale.
In primul adaugam zaharul vanilat/vanilinat in al doilea 2 linguri de cacao si aprox.2 linguri de lapte, in al 3-lea praful de budinca si 3 linguri de lapte (daca considerati ca e prea tare aluatul fata de celelalte doua, mai puteti adauga lapte).
Fiecare aluat il intindem cu sucitoarea la 1-1,5 cm grosime si le asezam unul peste celalalt, primauleste cel galben, dupa care cel maro si peste cel roz. Fiecare foaie trebuie unsa cu putin ulei, ca sa se lipeasca una de cealalta.
Rulam aluaturile, aranjam capetele si feliem cu un cutit la aprox 2 cm.
Melcisorii ii asezam in tava captusita cu hartie de copt si asezam tava in cuptorul preincalzit; coacem timp de 20-30 de minute.