Rețete culinareChec cu morcovi și glazură albă cu lămâie - un desert care...

Chec cu morcovi și glazură albă cu lămâie – un desert care merită încercat

Ooo da, prajitura din morcovi! De ce nu? culoarea se potriveste, gustul dulce se potriveste…

Daca nu ati incercat inca nu ezitati, este foarte gustos, la mine trece una doua… Aceasta este o reteta pentru chec, in viitor o sa fac muffin-uri cu morcovi.

Ingrediente chec cu morcovi si glazura alba cu lamaie

  • 200gr faina
  • 2 oua
  • 250gr morcovi
  • 100ml ulei
  • 150gr zahar
  • un pliculet zahar vanilat/vanilinat
  • o lingurita scortisoara
  • un plic praf de copt

Pentru glazura

  • 75gr zahar
  • un albus de ou
  • o lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Despartim ouale, galbenusurile le amestecam cu zaharul si uleiul pana se omogenizeaza.

Curatam morcovii, ii razuim prin razatoare mica, ii amestecam cu galbenusurile de ou si zaharul, mai adaugam si pliculetul de zahar vanilinat si o lingurita de scortisoara. Faina o amestecam cu praful de copt.

Din albusuri batem o spuma si incet incepem sa o amestecam cu ingredientele, adaugand treptat din morcovii razuiti cu galbenusuri si faina cu praf de copt.

Turnam aluatul obtinut intr-o tava captusita cu hartie de copt si l asezam in cuptorl preincalzit timp de 35 de minute dupa care facem proba cu scobitoarea.

Pentru glazura batem spuma tare din albusuri amestecate cu zeama de lamaie si zahar praf; cand checul este racit atunci o sa stropim cu glazura care o sa se intareasca pe chec.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.