O reteta foarte buna si rapida de preparat…dar mult mai rapid de mancat.
Reteta de sezon, toate legumele la pane!
Ingrediente vinete pane – aperitiv cu pesmet pe baza de legume
- Vinete
- ou
- faina
- pesmet
- sare,piper
- Ulei pentru prajit
Mod de preparare
Spalam bine vinetele si le stergem cu un servetel de bucatarie, daca doriti puteti curata de coaja.
Taiem vinetele in felii de aproximativ 1 cm, le asezam intr-o strecuratoare si le presaram cu sare, lasam 15-20 minute sa lase zeama.
Pregatim ingredinetele pentru pane, punem in boluri separate faina si pesmet, spargem un ou si il batem spuma, condimentam cu sare si piper, feliile de vinete le trecem prin faina, ou batut si pesmet.
Intr-o tigaie incingem ulei si prajim feliile pregatite pe ambele parti dupa care le scoatem pe servetel de hartie ca sa absoarba excesul de ulei.