Exista cateva secrete la aceasta reteta, primul secret e legat de condimente: rozmarinul si cimbrul sunt prieteni buni cu ficateii, folositi cu drag; avem nevoie de lapte pentru a lua gustul amar al ficateilor (recent descoperit si de mine, functioneaza); ca sa pastram forma intreaga a ficateilor sa nu amestecam cu lingura de lemn, ci sa scuturam tigaia.
Daca aveti grija la acesti pasi o sa aveti o mancarica foarte bna si delicioasa.
Ingrediente sos de ficatei cu ceapa servit cu paste
- 500gr ficatei de pui
- paste la alegere
- 1 ceapa mare
- 100ml lapte
- Condimente: sare, piper, boia,cimbru, rozmarin
Mai ave nevoie de ulei si frunza de patrunjel pentru decor
Mod de preparare
Dezghetam ficateii daca este cazul, spalam bine in mai multe ape apoi acoperam cu lapte si asa lasam aproximativ 30 de minute.
Pana atunci avem timp sa pregatim restul de ingredinete: punem la fiert apa sarata pentru paste; in 200-250 ml de apa dizolvam toate condimentele; curatam ceapa si o tocam marunt, intr-o tigaie pregatim ulei la incins si calim ceapa pana se inmoaie.
Scurgem ficateii bine de lapte si ii asezam peste ceapa, lasam sa se rumeneasca pe ambele parti aproximaitiv 2-3 minute; ca sa pastram forma intreaga a ficateii sa nu amestecam, daca este cazul doar sa miscam tigaia in fata si in spate.
Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele si le fierbem. Turmam apa pregatita cu condimentele peste ficatei, lasam sa se fiarba 15 minute, pana cand sosul de pe el scade.
Se serveste cald, cu frunza tocata de patrunjel.