Eu de data aceasta am ales sa pun compozitia de ciocolata separat, in forme de silicon pentru muffin-uri, am lasat sa se raceasca totul dupa care am scos ciocolata si am asezat-o pe hartiute pentru muffin, asa a primit o forma mai eleganta pentru a fi servit la musafiri.
Ingrediente ciocolata de casa cu alune de padure
- 250gr lapte praf
- 250gr zahar
- 75ml apa
- 60gr margarina
- 1-2 lingura cacao
- 100-150gr alune de padure
Mod de preparare
Prima data, daca aveti alune de padure cu coaja, le decojim si intr-o tigaie le punem la prajit. Din cand in cand scuturam tigaia ca sa se prajeasca cat de cat uniform, dupa cateva minute luam de pe foc si cand s-au racit le curatam de coaja ramasa.
Punem la fiert zaharul, apa, untul si cacaoa (aici am scris 1-2 linguri, depinde de gust si de calitate) amestecam continuu pana cand obtinem un lichid mai gros; luam de pe foc, adaugam laptele praf si il incorporam bine.
Turnam compozitia intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu folie transparenta, pe suprafata ciocolatei asezam alunele si le apasam usor in aluat.