Pe langa faptul ca este foarte gustos, porumbul dulce are si o serie de beneficii pentru sanatate.
Cand nu mananc ca si garniture salata de porumb, atunci il prepar cu sunca presata pentru aperitiv.
Ingrediente cotlet de porc la tigaie cu salata de porumb dulce
Salata de porumb cu maioneza
- 1 galbenus
- 100 ml ulei
- 1 lingurita de mustar
- 340 gr porumb fiert, din conserva
Cotlet de porc la tigaie
- 1 kg de cotlet de poc
- Sare, piper, boia, delikat
- 1 morcovi mai mare
- 2-3 catei de usturoi
- 3 linguri de ulei
Mod de preparare
Carnea se spala si se curata de pielite. Se taie felii groase de 2 cm. Se condimenteaza cu piper, sare, boia si delikat.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se pune carnea la prajit. Se rumeneste bine pe ambele parti pana cand prinde o culoare aurie.
Se curata morcovii si usturoiul, si se taie rondele.
Se adauga morcovii si usturoiul peste carne.
Se prajeste aproximativ 50 de minute. Daca e nevoie se adauga apa.
Se face maioneza din 1 galbenus, ulei si mustar.
Se adauga maioneza peste porumb dulce si se amesteca. Se condimenteaza cu piper si sare.