Cred ca farmecul ciupercilor este ca se pot umple cu mii de feluri de umpluturi. Aceasta reteta delicioasa, dupa cum spune si denumirea, are ciupercutele nu numai umplute ci si impachetate in foietaj, se prepara usor, este ideala pentru o gustare rapida.
Daca iubiti ciupercile, aceasta reteta o sa devina preferata familiei.
Ingrediente ciupercute umplute cu salam, branza feta si rosii invelite in foietaj
- foietaj
- ciuperci
- branza feta
- rosii
- salam de vara uscat
- oua
Mod de preparare
Pregatim ingredientele: foietajul il punem la dezghetat, curatam ciupercile si le taiem coditele, feliem rosiile rondele.
Ciupercile le umplem cu branza feta, pe fiecare asezam cate o felie de rosie peste care o felie de salam. Ciupercutele le asezam pe foietajul impartit si taiat in patratele; prindem capetele, le aducem spre mijloc si apasam mai bine ca sa nu se desfaca in timpul coacerii.
Ciupercutele impachetate le asezam pe tava captusita cu hartie de copt si le ungen cu galbenus de ou batut spuma.
Asezam tava in cuptorul preincalzit si lasam pana se rumeneste frumos suprafata (din cand in cand am verificat pachetelele in cuptor si la unele am vazut ca se desfac marginile suprapuse, ca sa nu pierd forma initiala am prins capetele cu scobitoare.