Cand astept musafiri la masa niciodata nu lipseste aceasta salata, este ideala ca un aperitiv, nu in ultimul rand, si pentru noi cand vrem sa mancam ceva rece si cremos.
Inca are ceva in plus, in afara de faptul ca trebuie fierti cartofii si ouale si trebuie lasati la racit, se prepara foarte usor si rapid. Va recomand sa incercati.
Ingrediente salata orientala cu maioneza
- 1 kg cartofi albi
- 3 oua
- o ceapa
- 200 gr porumb dulce din conserva
- sare, piper
Maioneza
- 2 galbenusuri
- 2 lingurita de mustar
- ulei
Mod de preparare
Spalam cartofii si ii punem la fiert cu coaja, de asemenea punem la fiert si ouale.
Cand s-au fiert ii scoatem din apa si lasam putin la racit ca sa putem curata de coaja, cand am curatat, cartofii ii taiem rondele, iar ouale in bucati mici.
Pentru maioneza: intr-un castron frecam doua galbenusuri de oua cu doua lingurite de mustar, treptat adaugam uleiul pana cand ajungem la cantitatea dorita de maioneza.
Intr-un castron adaugam feliile de cartofi, ouale taiate in bucati, porumbul dulce si ceapa curatata si taiata in felii subtiri, incepem sa incorporam si maioneza obtinuta. Dupa ce s-a omogenizat compozitia, condimentam cu sare si piper dupa gust.
Dupa ce suntem gata, lasam la rece pentru cateva ore.
Se serveste rece alaturi de chiftele, cremwursti sau carnati.