Rețete culinareRețetă pentru a găti o prăjitură cu umplutură de gem și cremă...

Rețetă pentru a găti o prăjitură cu umplutură de gem și cremă de nucă

Iubesc prajiturile cu nuca, sincer, mai mult pe acelea care au nuca in blat nu in crema, dar in acest caz pot spune ca si aceasta varianta e gustoasa. Datorita numarului blaturilor si cantitatii cremei aceasta prajitura, cu un plus de decoratiuni, ar merge foarte bine si ca un tort.

Daca iubiti si voi prajiturile cu nuca nu pierdeti ocazia sa incercati aceasta varianta.

Ingrediente prajitura cu umplutura de gem si crema de nuca

Foi

  • 12 oua
  • 300gr faina
  • un varf de cutit sare
  • 200gr zahar
  • un pliculet zahar vanilat/vanilinat
  • un pliculet praf de copt
  • 2 linguri cacao

Crema

  • 1 litru de lapte
  • 150 gr amidon
  • 7 linguri zahar
  • 150 gr ciocolata alba
  • 250 gr margarina
  • 200 gr nuca macinata
  • un zahar vanilat/vanilinat
  • zeama de la o portocala

Mai avem nevoie de dulceata de caise sa ungem fiecare foaie de aluat

Mod de preparare

Foi

Spargem ouale si despartim galbenusurile de albusuri; galbenusurile le mixam cu cateva linguri de zaharul si pliculetul de praf de copt, din albusuri batem o spuma tare cu zaharul ramas. Spuma de albusuri o amestecam cu faina si spuma de galbenusuri.

Compozitia se imparte in doua, intr-o parte se pun cele doua linguri de cacao iar in cealalta parte se pun 2 linguri de faina. Din compozitia aceasta coacem patru foi, 2 foi din compozitia galbena si 2 foi din compozitia cu cacao.

Crema

Intr-o oala punem amidonul, zaharul, pliculetul de zahar vanilat/vanilinat, 700 ml de lapte si punem pe foc mic.

Intr-o alta oala punem la topit ciocolata alba menajera si 300 ml de lapte, cand s-a topit ciocolata o turnam in cealalta oala; din aceasta compozitie facem un pep.

Cand pepul este gata amestecam cu nuca macinata si zeama de la o portaocala; mixam untul si treptat incorporam in pep. Cand cele doua compozitii sunt amestecate obtinem crema pentru prajitura.

Luam blaturile si le aranjam in ordinea dorita, unul galben, unul maro sau in mijloc cele galbene sau in mijloc cele maro, cum doriti; fiecare blat il ungem subtire cu dulceata de caise peste care punem crema si un nou blat, continuam pana cand nu mai avem blaturi, pe deasupre punem crema si presaram cu nuca macinata sau cu migdale.

Imediat cand este gata punem prajitura la rece pentru cateva ore dupa care putem felia frumos.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.