Iubesc prajiturile cu nuca, sincer, mai mult pe acelea care au nuca in blat nu in crema, dar in acest caz pot spune ca si aceasta varianta e gustoasa. Datorita numarului blaturilor si cantitatii cremei aceasta prajitura, cu un plus de decoratiuni, ar merge foarte bine si ca un tort.
Daca iubiti si voi prajiturile cu nuca nu pierdeti ocazia sa incercati aceasta varianta.
Ingrediente prajitura cu umplutura de gem si crema de nuca
Foi
- 12 oua
- 300gr faina
- un varf de cutit sare
- 200gr zahar
- un pliculet zahar vanilat/vanilinat
- un pliculet praf de copt
- 2 linguri cacao
Crema
- 1 litru de lapte
- 150 gr amidon
- 7 linguri zahar
- 150 gr ciocolata alba
- 250 gr margarina
- 200 gr nuca macinata
- un zahar vanilat/vanilinat
- zeama de la o portocala
Mai avem nevoie de dulceata de caise sa ungem fiecare foaie de aluat
Mod de preparare
Foi
Spargem ouale si despartim galbenusurile de albusuri; galbenusurile le mixam cu cateva linguri de zaharul si pliculetul de praf de copt, din albusuri batem o spuma tare cu zaharul ramas. Spuma de albusuri o amestecam cu faina si spuma de galbenusuri.
Compozitia se imparte in doua, intr-o parte se pun cele doua linguri de cacao iar in cealalta parte se pun 2 linguri de faina. Din compozitia aceasta coacem patru foi, 2 foi din compozitia galbena si 2 foi din compozitia cu cacao.
Crema
Intr-o oala punem amidonul, zaharul, pliculetul de zahar vanilat/vanilinat, 700 ml de lapte si punem pe foc mic.
Intr-o alta oala punem la topit ciocolata alba menajera si 300 ml de lapte, cand s-a topit ciocolata o turnam in cealalta oala; din aceasta compozitie facem un pep.
Cand pepul este gata amestecam cu nuca macinata si zeama de la o portaocala; mixam untul si treptat incorporam in pep. Cand cele doua compozitii sunt amestecate obtinem crema pentru prajitura.
Luam blaturile si le aranjam in ordinea dorita, unul galben, unul maro sau in mijloc cele galbene sau in mijloc cele maro, cum doriti; fiecare blat il ungem subtire cu dulceata de caise peste care punem crema si un nou blat, continuam pana cand nu mai avem blaturi, pe deasupre punem crema si presaram cu nuca macinata sau cu migdale.
Imediat cand este gata punem prajitura la rece pentru cateva ore dupa care putem felia frumos.