Aceasta este prima ora cand am preparat clatite pufoase, am fost obisnuita cu clatite pregatite foarte subtirel si cu umplutura rulata. Reteta este aproape identica, doar ca aici trebuie adaugat praf de copt.
Pot sa zic ca am avut succes cu aceasta varianta de clatite si nu a fost ultima oara cand am preparat.
Ingrediente clatite pufoase servite cu dulceata si crema de branza cu stafide
Pentru clatite
- 2 oua
- 250 gr faina
- 250 ml lapte
- 2 linguri unt
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 1 lingura zahar
- putina sare
- 1 pliculet praf de copt
Pentru umplutura
1.
- dulceata (dupa preferinta)
- zahar praf
2.
- branza dulce de vaca
- zahar
- smantana
- stafide
Mod de preparare
Amestecam zaharul, praful de copt si sarea cu faina; intr-un castron mixam impreuna laptele cu untul si ouale dupa care treptat incorporam amestecul de faina.
Punem pe foc o tigaie cu putina ulei. Eu, cand s-a incalzit bine tigaia, cu o hartie absorbanta, scot uleiul si cu ajutorul unui polonic scot din aluat si pun in tigaie. Dupa 2-3 minute intorc clatita pe cealalta parte si las inca 1-2 minute dupa care o scot pe o farfurie.
Pentru umplutura cu branza amestec branza dulce de vaca dupa gust (si dupa cantitatea clatitelor) cu 1-2 linguri de smantana si cateva linguri de zahar (tot dupa gust), amestec bine ca sa obtin o crema de branza potrivita. Aceasta varianta o servesc cu stafide, varianta cealalta, cu dulceata cu zahar praf, dupa preferinta.