Un aperitiv din cascaval nu strica niciodata cand asteptam musafiri sau cand pregatim un platou de sarbatori.
Datorita umpluturii din oua putem spune ca este special de Pasti, dar cu siguranta o sa treaca si la alte evenimente.
Ingredinete aperitiv – rulada de cascaval cu sunca
- 12 bucati branza topita / felii de cascaval
- 100 gr cascaval
- 100 gr crema de branza
- 100 gr unt
- 9 bucati sunca presata
- 5 oua
- o lingurita mustar
- sare, piper alb, frunza de patrunjel
Mod de preparare
Prima data punem la fiert ouale; ouale fierte si racite le decojim si scoatem galbenusurile.
Intr-o tava captusita cu hartie de copt asezam feliile de branza topita una langa cealalta, presaram cu cascavalul razuit si 2-3 minute asezam in cuptor ca sa se topeasca cascavalul razuit deasupra; scoatem din cuptor si lasam la racit.
Intre timp albusurile de oua fierte le taiem in cubulete mici, amestecam cu frunza de patrunjel tocat marunt si crema de branza, compozitia obtinuta o condimentam cu sare si piper alb.
Galbenusurile fierte le framantam bine cu unt si mustar.
Cascavalul racit il scoatem din tava, peste el asezam umplutura cu albusurile de oua, peste care asezam feliile de sunca presata unu langa celalalt, peste care turnam crema obtinuta din galbenusuri de oua.
Cand avem toate compozitiile incepem sa rasucim cascavalul, in final o sa obtinem o rulada.
Imediat dupa ce terminam, trebuie sa punem in frigider si sa lasam cateva ore la rece ca sa se poata felia frumos.