Rețete culinareSalată de primăvară cu macriș și castraveți - o rețetă răcoritoare pe...

Salată de primăvară cu macriș și castraveți – o rețetă răcoritoare pe timp de vară

Macrisul este o planta pe care o cautam cu prietenii atunci cand eram mici, prin zonele verzi din jurul cartierului. Nu m-am gandit insa sa il includ intr-o salata pana cand am vazut pe net un articol despre el si despre modalitatile in care se poate folosi in gastronomie. Vreau sa stiti ca salata facuta, dupa reteta de mai jos, a trecut foarte repede 🙂

Ingrediente salata de primavara cu macris si castraveti

  • un buchet de frunze de macris ( cca 200 gr )
  • 3 castraveti mai mici
  • o legatura de ceapa verde
  • 2 ridichi rosii
  • 1 ardei capia rosu
  • sare
  • ulei
  • otet

Mod de preparare

Castravetii si ridichile se spala si se curata de coaja (se poate sa lasati coaja pe ei fiindca contine foarte multe minerale).

Ardeiul se spala, se curata de samburi si apoi se taie marunt.

Ceapa verde se spala, se curata de coaja si de radacina apoi se taie felii.

Frunzele de macris se spala bine, frunza cu frunza si apoi se taie fasii cam de 1 cm latime.

Se amesteca totul intr-un bol si se condimenteaza cu sare, se adauga ulei si otet dupa gust.

Eu am folosit ulei normal insa puteti folosi ulei de masline, otet balsamic si alte variante.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.