Pastaile cu maioneza merita incercate fiindca sunt foarte gustoase, in special atunci cand se gasesc ingredientele la piata, in sezonul lor.
De fiecare data cand vreau sa gatesc rapid o salata usoara, ma uit in congelator dupa o pastaie ori, toamna, am grija sa fie proaspete in frigider.
Ingrediente salata de pastai cu ciuperci si maioneza
- 300 gr pastai galbene
- 200 gr pastai verzi
- 1 ciuperca mare
- 1 ou
- 1 lingurita mustar
- ulei
- sare si piper
Mod de praparare
Ciuperca se curata de coaja si se pune la fiert, in apa cu sare, impreuna cu pastaile de fasole.
Intre timp se poate prepara maioneza astfel: se separa albusul de ou de galbenus, cel din urma se amesteca cu o lingurita de mustar pana la omogenizare; se adauga treptat cate o lingura de ulei, amestecand mereu in aceeasi directie, pana cand se obtine o maioneza tare – nu se desprinde de pe lingura de lemn.
Cand legumele sunt fierte (dupa 3 de minute) se strecoara, se storc bine de zeama si se taie cubulete mici.
Salata se serveste rece, alaturi de paine prajita.
Se pun apoi cubuletele peste maioneza, se condimenteaza cu sare si piper si pe urma se amesteca.