Rețete culinareCoșuleț comestibil pentru ouăle de Paști - o rețetă ce îi va...

Coșuleț comestibil pentru ouăle de Paști – o rețetă ce îi va încânta pe toți

Ouale rosii si ouale de ciocolata sunt nelipsite de Pasti, nu mai au aceeasi functie ca si in trecut, cand copii strangeau ouale, dar nu exista sarbatoare fara ele.

Propun o idee pentru un cosulet comestibil, care o sa fie asa de draguta incat sunt convinsa ca nu o mananca nimeni 😀

Ingrediente cosulet pentru ouale de Pasti

  • 500 gr faina
  • 1 pliculet de drojdie
  • 250ml lapte
  • 25gr unt
  • 2 oua
  • 1 lingurita sare
  • 100 gr zahar

Mod de preparare

Facem un aluat din ingrediente, amestecam faina cu drojdia, adaugam oua, laptele caldut si untul topit, framantam bine; aluatul il lasam la dospit, acoperit, in loc caldut.

Aluatul dospit il intindem cu ajutorul unei sucitoare, insa fiind un aluat foarte elastic o sa fie mai greu sa obtinem o grosime egala pe toata foaia de aluat, de 2-3 mm.

Taiem fasii de dimensiuni egale; asezam fasiile una langa cealalta, iar perpendicular asezam alte fasii si incepem sa impletim, trebuie sa obtinem un partat sau un dreptunghi, ca un covaras micut (ca ajutor, etapele se vad pe poze); luam un vas de metal sau yena (ce aveti, si ce are o forma rotunda). Cu ajutorul sucitoarei asezam covorasul nostru pe vas si taiem aluatul care este in plus.

Pentru margine, impletim 3 fasii si formam un cerc de dimensiunea marginii vasului.

Amestecam un galbenus de oua cu 2 linguri de lapte, cu care ungem cosuletul, dam la cuptorul preincalzit pana se rumeneste.

Scoatem din cuptor, lasam la racit, dupa care cu atentie scoatem cosul de pe vas.

Cosuletul este destul de rezistent, insa sa aveti grija cand umbalti cu el.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.