Acest preparat eu l-am facut prima data dupa ce am nascut deoarece dupa nastere nu este indicat ca mamele care alapteaza sa manance prajeli.
Este un preparat foarte sanatos si gustos deoarece se gateste dupa parerea mea fara un pic de prajeala.
Pulpele se fac practic in sucul lor si le este indicat persoanelor care au probleme cu sanatatea si nu numai.
Eu am folosit la acest preparat un grill pe aragaz dupa cum reiese din poze.
Ca si garnitura se poate folosi piure de cartofi, cartofi pai, pilaf de orez, paste sau se poate servi cu branzica si paine, iar combinatia este delicoasa.
Timp de gatire circa 50-60 minute in functie de marimea pulpelor.
Ingrediente pulpe de pui marinate, gatite pe grill
- 4 pulpe potrivite
- 1 lingurita delikat
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita oregano
- 1 lingurita busuioc
- 2-3 linguri ulei
Mod de preparare
Pulpele se curata si se spala iar apoi se cresteaza pe ambele parti.
Se pregateste amestecul pentru pulpe care este facut din ulei, boia dulce, delikat, piper, busuioc si oregano.
Amestecul se va pune peste pulpele crestate si se va tine la marinat in frigider circa 2-3 ore.
Dupa ce au trecut orele se pun pulpele pe grill iar peste baitul rezultat se adauga putina apa si se adauga in locul de sub grill.
Dupa ce pulpele si baitul s-au pus in grill se pune capacul grilului peste si se lasa pulpele sa se faca circa 25-30 minute pe fiecare parte.
Cand pulpele sunt gata pe ambele parti se scot si se pun intr-un bol cu capac pentru a sta caldute pana la servire.
Spor la treba si pofta buna sa aveti!