Asa cum v-am spus data trecuta eu ador cartofii asa ca de data asta iar am gatit cartofi J, dar sub alta forma.
Cand eram copil la mama acasa acest preparat se gatea foarte des, doar ca mama nu punea oregano si in loc de carnatii din comert, ea facea cu carnati afumati facuti de ea acasa la taierea porcului.
Acest condiment eu l-am adaugat ca sa schimb putin reteta si gustul, bineinteles.
In zona ardealului acest preparat este gatit foarte des, doar ca ei gatesc acest preparat cu carnati afumati.
Se poate servi cu muraturi sau cu salata de primavara.
Ingrediente mancare scazuta cu cartofi si carnati
- 1100 grame cartofi
- 550 grame carnati
- 3 cepe potrivite
- 2 lingurite delikat
- 1 lingurita boia dulce
- 1 lingurita piper
- 1 lingurita oregano
- 3-4 foi de dafin
Mod de preparare
Ceapa si cartofii se curata si se spala bine.
Cartofii, dupa ce au fost curatati si spalati bine, se taie prima data in doua apoi fiecare bucata se mai taie in 3 bucati.
Ceapa si frunzele de patrunjel, dupa ce au fost spalate bine, se toaca marunt.
Carnatii se taie in bucati de circa 2-3 cm pentru a nu se desface.
Prima data calim ceapa, apoi adaugam condimentele si carnatii pe care la randul lor ii calim putin.
Dupa ce am calit si carnatii adaugam si cartofi, iar apoi adaugam apa pana depaseste cartofii cu trei degete aproximativ.
Inainte ca mancarea sa fie gata se adauga si frunzele de patrunjel.
Va doresc pofta buna!