Din minunatul foietaj se pot prepara usor si rapid dulciuri delicioase ca la magazin.
Daca socotim, e mai avantajos sa cumparam gata facut, dar mandria ce o simtim cand vedem niste prajiturele ca la magazin si realizand ca noi am preparat e nepretuita si merita toti banutii in plus.
Ingrediente strudel cu fructe de padure
- Un pachet de foietaj
- 300 gr fructe de padure
- 120 gr zahar
- 3 linguri apa
Mai avem nevoie de zahar praf
Mod de preparare
Punem pe foc intr-un vas fructele de padure congelate, apa si zaharul; le lasam pe foc pana cand obtinem un sos gros, dam deoparte sa se raceasca.
Aluatul dezghetat il taiem in sase bucati, lateralele fiecarui bucati le taiem in fasii de aprox. 2 cm, lasand spatiu in mijloc pentru umplutura. Umplutura racita o punem in mujloc si incepem sa impachetam. Indoim capetele sa nu curga umplutura si impletim aducand fasiile laterale peste umplutura cat mai strans.
Asezam preparatele pe o tava tapetata cu hartie de copt si le punem in cuptorul preincalzit, sunt gata cand s-a rumenit frumos suprafata.
Dupa ce s-au racit presaram cu zahar pudra.