Aceasta reteta, difera putin de retetele obisnuite de minciunele, are doua avantaje importante, nu contine drojdie, deci nu trebuie lasat la dospit,dupa ce amestecam aluatul putem sa incepem formarea minciunelelor, si contine branza dulce de vaca, ce ajuta sa ramana pufos si moale si in cealalta zi.
Daca nu le cunoasteti, merita incercat.
Ingrediente minciunele – un desert simplu si rapid
- 500gr faina
- 200gr branza
- 3-4 oua
- 4 linguri de zahar
- o lingurita de bicarbonat+ zeama de lamaie
- intre 75-100ml lapte
- 2 linguri margarina
- varf de cutit sare
Mai avem nevoie de zahar praf
Mod de preparare
Cantarim faina intr-un vas, adaugam zaharul, ouale, sarea, bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, untul putin topit si branza razuita. Adaugam laptele si framantam bine.
Aluatul il rasturnam pe suprafata de lucru presarata cu faina si il intindem, il taiem in patratele, fiecare patrat il crestam in mijloc pe diagonala si varful din partea opusa il tragem prin taietura si asa obtinem forma minciunelelor.
Prajim minciunelelel in ulei, dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, le scoatem pe servetel de bucatarie pentru a absorbi uleiul in exces.
Dupa ce s-a racit putin le prafuim cu zahar praf.