Rețete culinareFriptură de porc cu vin roșu la cuptor - rețetă recomandată pentru...

Friptură de porc cu vin roșu la cuptor – rețetă recomandată pentru o masă copioasă

Friptura de porc se poate face si din altceva decat costita de porc insa eu am zarit o bucata apetisanta la magazin si am zis ca merita sa o cumpar. A iesit o masa copioasa de duminica din ea.

Merge foarte bine cu un pahar de vin.

Ingrediente friptura de porc cu vin rosu, la cuptor

  • 6 bucati costite de porc ( aprox 1.2 kg )
  • 200 ml vin rosu
  • 1 capatana usturoi
  • cimbru macinat
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

In primul rand am cumparat o costita aratoasa de porc pe care am spalat-o bine, am sters-o de apa si am portionat-o in 6 bucati.

Am condimentat carnea de porc cu cimbru, sare si piper si am pus la frigider pt. 3-4 ore si astfel carnea a fost patrunsa de arome.

Inainte sa pun costitele de porc la cuptor, am incins cuptorul si am asezat carnea intr-o tava.

Am turnat in tava vinul si aprox 1 l de apa.

Am zdrobit cateii de usturoi cu ajutorul unul cutit cu lama groasa si lata, i-am lasat in coaja si i-am adaugat in tava. Mirosul care a rezultat din combinatie a fost de-a dreptul imbietor.

Am intors carnea de pe o parte pe alta iar in aprox 40 de minute carnea a fost gata.

Deoarece carnea de porc e mai grasa ea s-a pastrat frageda pana la final. Totusi, daca este grasime in exces se poate inlatura o parte din aceasta.

Am servit friptura de porc cu o salata de primavara si cu piure de cartofi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.