Rețete culinarePrăjitura foi cu bulion și budincă de vanilie - rețetă de post

Prăjitura foi cu bulion și budincă de vanilie – rețetă de post

Foile de bulion au o denumire care din start te pune pe ganduri si te face sa-ti ridici semne de intrebare dar sunt cu adevarat deosebite si excelente la gust.

Aceasta reteta o am de la mama soacra, ea m-a tot incurajat sa le fac si nu-mi pare rau, sunt nemaipomenite.

Ingrediente prajitura foi cu bulion si budinca de vanilie

  • 10 linguri bulion
  • 10 linguri ulei
  • 10 linguri zahar
  • solocare ( bicarbonat de amoniu, sau praf de copt )
  • 250 gr faina
  • dulceata de piersici
  • budinca de vanilie
  • 300 ml apa

Mod de preparare

Intr-un vas punem bulionul, zaharul, praful de copt, uleiul; invartim bine pana devine mai spumos si apoi adaugam faina cat cuprinde sa devina un aluat potrivit.

Impartim aluatul in 4 bucati le intindem tip foaie si le coacem pe dosul tavii.

Intre timp preparam si budinca; am ales de data aceasta sa fac cu budinca de post care se prepara cu apa; continutul celor 2 pachete se toarna peste apa clocotita si se pune la racit.

Prima foaie o ungem cu dulceata, a doua cu budinca si a treia tot cu dulceata iar deasupra peste foaia a patra punem zahar praf.

Se lasa cateva ore la inmuiat ( cel mai bine ar fi de pe o zi pe alta ) si apoi se poate servi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.