Foile de bulion au o denumire care din start te pune pe ganduri si te face sa-ti ridici semne de intrebare dar sunt cu adevarat deosebite si excelente la gust.
Aceasta reteta o am de la mama soacra, ea m-a tot incurajat sa le fac si nu-mi pare rau, sunt nemaipomenite.
Ingrediente prajitura foi cu bulion si budinca de vanilie
- 10 linguri bulion
- 10 linguri ulei
- 10 linguri zahar
- solocare ( bicarbonat de amoniu, sau praf de copt )
- 250 gr faina
- dulceata de piersici
- budinca de vanilie
- 300 ml apa
Mod de preparare
Intr-un vas punem bulionul, zaharul, praful de copt, uleiul; invartim bine pana devine mai spumos si apoi adaugam faina cat cuprinde sa devina un aluat potrivit.
Impartim aluatul in 4 bucati le intindem tip foaie si le coacem pe dosul tavii.
Intre timp preparam si budinca; am ales de data aceasta sa fac cu budinca de post care se prepara cu apa; continutul celor 2 pachete se toarna peste apa clocotita si se pune la racit.
Prima foaie o ungem cu dulceata, a doua cu budinca si a treia tot cu dulceata iar deasupra peste foaia a patra punem zahar praf.
Se lasa cateva ore la inmuiat ( cel mai bine ar fi de pe o zi pe alta ) si apoi se poate servi.