Aceasta reţetă este inventată de mine şi se bazează în mare pe reţeta de pişcot cu mere învăţată de la mama, dar fiind un mare fan al ciocolăţii sub orice formă am decis să adaug puţină cioco.
Ingrediente piscot rapid cu mere si ciocolata
- 5 ouă
- o linguriţă de praf de copt
- 5 linguri de zahăr
- 3 linguri de făină
- 2 linguri de cacao
- 100 g ciocolată cu lapte sau amăruie (pentru un gust mai intens de cioco)
Mod de preparare
În primul şi în primul rând răzuim ciocolata.
După aceea separăm albuşurile de gălbenuşuri. Într-un bol mare batem bine albuşurile cu mixerul la viteză mare. Când aceastea sunt bătute (dacă ţinem bolul cu capul în jos stă compact şi nu pică jos amestecul) adăugăm zahărul.
Batem din nou bine după care adăugăm gălbenuşurile unul câte unul. După ce le-am adăugat pe toate mixăm timp de un minut la viteză mijlocie.
După aceea oprim mixerul şi încorporăm făina amestecată în prealabil cu caco şi ciocolata rasă. Pentru această ultimă parte folosim o lingură de lemn şi nu mixerul.
Între timp ce noi pregătim pişcotul altcineva curăţă şi taie merele în 8 şi le aranjează frumos în tava tapetată cu hârtie de copt.
Dacă n-avem niciun ajutor prin preajmă atunci facem noi şi acest pas.
După ce merele deja sunt pregătite în tavă turnăm amestecul peste ele şi îl nivelăm puţin cu lingura de lemn.
Îl lăsăm la cuptor 20-30 de minute depinde de cuptor. Primele 5 minute la foc mare după care la foc mijlociu.
Atât. Simplu şi plin de ciocolată.