Fiind perioada postului m-am documentat pe internet si-am gasit o reteta minunata de cartofi cu ceapa verde, marar si bulion.
In timpul prepararii mirosul era nemaipomenit si atunci am zis ”cu siguranta si gustul trebuie sa fie unul mirific” si asa a si fost.
Este o gustare nemaipomenita atat cand postim cat si cand nu postim pe post de garnitura.
Ingrediente cartofi la cuptor cu ceapa verde, marar si bulion
- 8-9 cartofi rosii
- 4 fire de ceapa verde
- 1 pahar de bulion
- 4 foi de dafin
- marar verde
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
- sare, piper
Mod de preparare
Taiem cartofii in patru in vasul termorezistent (am folosit cartofi rosii, se pot folosi si cartofi noi dar trebuie sa fie cartofi care sa nu se sfarme).
Ceapa verde o taiem marunt si-o punem in vas peste cartofi, adaugam mararul verde, stropim cu ulei de masline ( se poate folosi si ulei normal daca nu aveti de masline ) si amestecam.
Acoperim cartofii cu apa, punem aproximativ 4 foi de dafin ( depinde de marimea frunzelor ) si bagam la cuptor la 200 grade pana fierb cartofii.
Dupa ce au fiert cartofii ii scoatem din cuptor, punem paharul de bulion, pisam cei 2 catei de usturoi si mai bagam la cuptor sa scada sosul 15-20 de minute.