Placintele cu varza murata preparate mai jos fac parte din categoria mancarurilor de post deoarece nu contin produse de provenienta animala.
Acest tip de placinte imi aminteste mereu de mama care le facea cu drag pentru noi, sub aceasta forma de semiluna.
Sunt deosebit de gustoase atat calde cat si reci.
Ingrediente placinte de post cu varza murata
- 500 gr faina
- 1 kg varza murata
- 400 ml apa
- 50 ml otet
- drojdie ( ca o nuca mica )
- ulei
- sare,piper
Mod de preparare
Dizolvam drojdia intr-un bol mic cu apa calduta si o punem peste faina, mai adaugam 50 ml ulei, sare si framantam cu apa calduta ramasa; dupa ce obtinem un aluat potrivit mai adaugam 50 ml otet.
Acoperim cu un prosop aluatul si-l lasam la dospit.
Spalam varza intr-o apa si-o punem la calit in ulei, condimentam cu piper iar dupa ce s-a prajit un pic punem putina apa si lasam sa scada.
Dupa ce a dospit impartim aluatul in 4 iar apoi fiecare mingiuta inca in 5.