Intr-adevar ador sa prepar dospituri, iar din gama variata de retete nu pot sa lipseasca nici branzoicile, care sunt dulci si satioase; ideale pentru un mic dejun gustos sau un bun desert pentru pranz.
Aceasta reteta poate veni si in ajutorul mamelor care sunt deja in pana de inspiratie cand vine vorba de pachetelul pentru scoala.
Din aceste cantitati mi-au iesit 8 branzoici mari tip franzelute.
Ingrediente branzoici impletite sub forma de cozonac
- 500 gr faina
- 500 gr branza de vaca
- 350 ml lapte
- 9 linguri zahar
- 1 lamaie
- 1 lingura margarina
- 2 plicuri zahar vanilinat
- drojdie cat o nuca mai mica
- 5 oua
Mod de preparare
Intr-un castron mare punem faina, razuim coaja de la lamaie 75 % ( lasam umpic de coaja sa punem si in compozitia de branza ), adaugam 6 linguri de zahar, un zahar vanilinat, 2 galbenusuri de ou ( albusurile nu le punem ), lingura de margarina.
Separat intr-un bol mic sfaramam drojdia si-o dizolvam cu lapte caldut,iar apoi adaugam peste faina si framantam impreuna cu restul de lapte caldut ( lasam doar 2 linguri de lapte pentru final ).
Acoperim cu un prosop si lasam la dospit.
Intre timp pregatim crema de branza astfel: intr-un bol sfaramam branza,adaugam 3 linguri de zahar, 1 ou intreg, restul de coaja de lamaie, 1 zahar vanilinat si amestecam bine pana obtinem o pasta omogena.
Dupa ce a dospit aluatul il impartim in 8 bucati; mingiuta de aluat o intindem tip patura, o crestam pe margine iar in mijloc punem crema de branza; incepem sa impletim de sus in jos ( asa cum este detaliat in poze ).
La final obtinem o branzoaica tip franzeluta.
Batem 2 galbenusuri de ou ( nu folosim albusul deoarece acesta intareste ) impreuna cu cele 2 linguri de lapte mentionate la inceput si ungem branzoicile din tava unsa cu untura si tapata cu faina.
Le mai lasam sa stea vre-o 15 minute in tava iar apoi se baga la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 170 de grade.