Rețete culinareMusaca de mămăligă cu varză murată și carne - rețetă ce se...

Musaca de mămăligă cu varză murată și carne – rețetă ce se servește la cald

Musacaua de mamaliga la cuptor este speciala datorita straturilor diversificate de mamaliga, varza murata si carne, care ofera atat un aspect placut cat si un gust deosebit.

Se poate servi atat la mesele de pranz cat si la cina.

Ingrediente musaca de mamaliga cu varza murata si carne

  • 500 gr varza murata marunta
  • 500 gr carne tocata de porc
  • 250 faina de malai
  • 1.5 l apa
  • 50 gr parmezan
  • ulei
  • sare, piper, boia

Mod de preparare

Punem carnea la prajit in ulei, o condimentam cu sare si piper iar dupa ce s-a prajit uu pic punem boia pentru culoare si gust si adaugam apa.

Spalam varza intr-o apa iar apoi o punem la calit in ulei, adaugam piper ca si condiment.
Intr-o oala punem la fiert 1.5 l apa si 1 lingurita sare, cand incepe sa se incalzeasca putem pune faina de malai invartind continuu ca sa nu se faca cocoloase.

Eu am pus asa multa apa deoarece faina era un pic mai dura si-a trebuit sa fierb mai mult timp; important este sa pregatiti o mamaliga potrivita, nici prea moale, nici prea tare.

Punem intr-un vas termorezistent primul strat de mamaliga apoi 1 de varza murta, mamaliga, carne tocata, mamaliga, varza murata, mamaliga si ultimul strat il lasam pe cel de carne.

Se pune la cuptor pentru 25 de minute la 160 grade; inainte cu 5 minute sa fie gata punem parmezanul.

Se serveste calda, simpla sau cu smantana.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.