Reteta aceasta am luat-o de la tatal meu, care mereu ne gatea acasa peste, deoarece este un pescar inrait si mereu ne aducea peste proaspat.
Acest preparat se poate servi impreuna cu mujdei de usturoi sau feliute de lamaie.
Pestele caras cand este prajit bine pe ambele parti se poate pune intr-un bol si se poate acoperi cu un prosop sau capac.
Mie de exemplu imi place sa adaug mujdeiul de usturoi peste tot pestele pus intr-un bol acoperit cu un prosop sau capac deoarece mujdeiul de usturoi intra atunci foarte bine in el, iar oasele se desprind mult mai usor.
Ingredientele pentru pestele caras prajit:
- 20 bucati de peste caras au orice alt peste
- faina
- ulei
- delikat
- lamaie
Mod de preparare:
–se curata pestele caras de solzi si se spala bine
-se pune pestele pe un prosop la stors
–se cresteaza pestele pe ambele parti
–se amesteca delikatul cu faina
–se pune uleiul la incins intr-o tigaie
-se trece pestele caras prin amestecul de faina si delikat
–se prajeste pestele caras pe ambele parti
–pestele caras este prajit bine in momentul in care este rumenit pe ambele parti
Va doresc pofta buna!
Arata delicios, tre sa il incerc 🙂 Revin cu impresii