Sfecla rosie imi aduce aminte de copilaria mea cand tata imi zicea mereu sa mananc sfecla rosie daca vreu sa cresc mare si sanatoasa.
Sfecla rosie are un pachet mare de substante nutritive: Vitamina A, B , C ,calciu, fier; stimuleaza sistemul imunitar, ajuta la scaderea zaharului din sange, previne bolile de sange, de ficat si are multe alte beneficii .
Asa ca va recomand cu placere sa consumati aceasta leguma fie sub forma de salata cum am prezentat mai jos fie sub alte forme.
Ingrediente salata de sfecla rosie
- 1 sfecla rosie mai mare
- 1 lingurita de zahar
- 2 lingurite de sare
- 4 lingurite de otet
- 400 ml apa
Mod de preparare
Punem sfecla rosie la fiert cu tot cu coaja in apa simpla, fara sare.
Cand intra usor furculita in ea inseamna ca este fiarta si o putem scoate la racit ( se poate scoate si putin mai repede, daca va place mai crocanta, mai tare ); curatam sfecla rosie si o taiem felii.
Pregatim apa in care va sta la murat sfecla rosie: 400 ml apa, 1 lingurita zahar, 2 lingurite sare, 4 lingurite otet.
Punem apa peste sfecla taiata rondele si lasam sa patrunda ingredientele in sfecla cel putin 30 de minute iar apoi se poate servi.