Rețete culinareCartofi scăzuți cu șuncă de casă afumată - află cum trebuie pregătită...

Cartofi scăzuți cu șuncă de casă afumată – află cum trebuie pregătită această rețetă

Cartofii scazuti sunt foarte usor de preparat, cu putine ingrediente, nu foarte costisitoare.

Acest preparat se poate face si fara sunca afumata si devine o mancare de post foarte gustoasa. Prepararea dureaza circa 150 minute si mancarea se poate servi la masa de pranz impreuna cu muraturi sau salata de primavara (rosii,castraveti,ceapa si ardei).

Aceasta mancare se mai poate ati si cu carnati afumati sau scarita afumata.

Ingrediente pentru cartofi scazuti si sunca de casa afumata:

  • 1 kilogram cartofi
  • 500 grame sunca afumata
  • 3-4 cepe
  • boia dulce dupa gust
  • piper dupa gust
  • putin ulei

 Mod de preparare:

se curata cartofii si ceapa

se spala cartofii, ceapa si sunca afumata

-se taie marunt cartofii, ceapa si sunca afumata

se tine sunca afumata putin in apa pentru a iesi sarea din ea

-se pune ceapa la calit

se adauga condimentele, sunca afumata si se calesc putin impreuna

-dupa ce s-au calit ceapa si sunca afumata se adauga circa 2 litri de apa

se lasa la fiert circa 60-90 minute sunca afumata apoi se adauga cartofii

-peste cartofi se adauga apa pana sunt acoperiti bine

mancarea este gata cand toate ingredientele sunt fierte

-dupa preferinta se mai poate adauga putin bulion inainte cu 15 minute sa fie gata

se mai poate adauga frunze de patrunjel taiate marunt

cand s-a racit se poate pune la frigider

 Pofta buna va doresc!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.