Cartofii scazuti sunt foarte usor de preparat, cu putine ingrediente, nu foarte costisitoare.
Acest preparat se poate face si fara sunca afumata si devine o mancare de post foarte gustoasa. Prepararea dureaza circa 150 minute si mancarea se poate servi la masa de pranz impreuna cu muraturi sau salata de primavara (rosii,castraveti,ceapa si ardei).
Aceasta mancare se mai poate ati si cu carnati afumati sau scarita afumata.
Ingrediente pentru cartofi scazuti si sunca de casa afumata:
- 1 kilogram cartofi
- 500 grame sunca afumata
- 3-4 cepe
- boia dulce dupa gust
- piper dupa gust
- putin ulei
Mod de preparare:
–se curata cartofii si ceapa
–se spala cartofii, ceapa si sunca afumata
-se taie marunt cartofii, ceapa si sunca afumata
–se tine sunca afumata putin in apa pentru a iesi sarea din ea
-se pune ceapa la calit
–se adauga condimentele, sunca afumata si se calesc putin impreuna
-dupa ce s-au calit ceapa si sunca afumata se adauga circa 2 litri de apa
–se lasa la fiert circa 60-90 minute sunca afumata apoi se adauga cartofii
-peste cartofi se adauga apa pana sunt acoperiti bine
–mancarea este gata cand toate ingredientele sunt fierte
-dupa preferinta se mai poate adauga putin bulion inainte cu 15 minute sa fie gata
–se mai poate adauga frunze de patrunjel taiate marunt
–cand s-a racit se poate pune la frigider
Pofta buna va doresc!