Spanacul este o planta cu efect terapeutic, acesta este considerat ca fiind un medicament care curata organismul, il detoxifiaza, de asemenea acesta trateaza si previne anemia. El se poate folosi crud in salate, fiert in supe sau scazut asa cum va prezit in reteta de mai jos.
Ingrediente spanac scazut:
- 400 g spanac congelat ( care a fost inainte fiert si tocat marunt )
- 3 bucati de usturoi
- 1 l lapte
- 2 linguri de smantana
- 2 linguri de faina
- sare, piper si delicat
- 70 ml ulei
Mod de preparare:
Dupa ce s-a decongelat spanacul il stoarcem putin de apa si il punem la prajit deodata cu uleiul si usturoiul pisat.
Condimentam cu sare ,piper si foarte putin delicat, dupa care mai lasam un pic pana se simte mirosul de usturoi si il stingem cu ingrosala.
Ingrosala este formata din 2 linguri de faina, omogeniozate treptat cu putina apa, pana devine o pasta fina, apoi se adauga laptele si cele 2 linguri de smantana.
Se lasa pe foc pana ce se ingroase; se serveste de obicei cu ochiuri de oua.