Am patit de multe ori, probabil nu sunt singura ca nu am avut pofta de un mic dejun clasic, ochiuri sau omleta etc., dar totusi aveam pofta de oua. Aceasta reteta este ideala pentru un mic dejun bogat si iesit din comun. In plus are avantajul ca se poate servi si racit si gaseste locul ca aperitiv pe mase festive.
Ingrediente pentru briose cu bacon si oua (2 persoane)
- – 4 oua
- – 4 felii de bacon
- – cascaval
- – 100gr mazare
- – 100gr porumb dulce
- – sare, piper
Mod de preparare
– batem ouale sa devina spumos si condimentam cu sare si piper dupa gust, razuim cascavalul si pregatim legumele
– incepem sa asezam baconul in forme de briose, inainte se poate unge formele cu putina ulei, si tapetam forma incercand sa nu aiba gauri, sa nu iasa ouale la coacere, eu am folosit 2 felii la o forma, dar depinde ce fel de bacon cumparati
– amestecam ouale cu legume si incepem sa punem peste bacon, incap aprox 1,5-2 linguri de amestec, depinde de marimea formelor, avem grija sa nu fie foarte plin pentru ca la copt oul va creste in volum si va iesi peste bacon
– presaram cu cascava ras
– punem in cuptor preincalzit timp de 10-12 minute
– servim cald cu decor de ketchup