Aceasta prajitura cu forma interesanta de floare cu iubita crema de ciocolata este o adevarata minune. Nu este usor de pregatit, are detalii care necesita mare atentie,grija si rabdare, dar sa gandim la rezultatul final, cat de dulce si gustoasa va fi.
Ingrediente pentru prajitura cu nutella
- 50gr margarina
- 250gr zahar
- 600gr faina
- 200ml lapte
- 2 oua
- 20gr drojdie
- coaja de la o lamaie sau portocala
- aproximativ 250gr Nutella
Mod de preparare
– intr-un vas dizolvam drojdia in putin lapte caldut cu o lingura de zahar
–despartim ouale, in aluat avem nevoie doar de galbenusuri, amestecam cu ingredientele
– topim untul si putem amesteca totul
– framantam aluatul cateva minute pana ce devine elastic (daca e putin lucios nu adaugati faina in plus ca sa nu devina prea tare)
– lasam aluatul la crescut aproximativ 30 de minute acoperit in caldura
– impartim in 5 parti, pe care le intindem in forma de cerc cu diametru de 25cm
– asezam aluatul pe hartie de copt, peste care intindem 1-2 linguri de Nutella, deasupra punem al doilea cerc, un strat de Nutella, al treilea s.a.m.d, ultimul aluat nu mai ungem
– cu un cutit taiem prajitura in 4 bucati egale, in asa fel incat taieturile sa nu ajunga pana la mijloc
– fiecare bucata taiem in trei parti, in asa fel incat la final sa obtinem 12 felii
– luam 2 felii alaturate si rasucim cu grija din interior spre exterior si asezam in locul lor original, unind capetele, se repeta pentru celelalte felii
– asezam aluatul cu ajutorul hartiei de copt pe o tava, apoi ungem suprafata cu albusurile ramase
– coacem in cuptor preincalzit timp de 30 de minute
– se lasa la racit, dupa gust se serveste racit sau putin calduta