Sa nu insele pe nimeni denumirea prajiturii, sa nu credeti ca e o prajitura ideala doar de craciun si pentru evenimente de iarna. Denumirea a primit-o datorita formei si culorii albe, dar poate sa aiba loc pe orice masa festiva, eveniment sau intr-o oarecare zi cand avem pofta de ceva dulce, cremos, gustos.
Ingrediente pentru aluatul prajiturii „bulgare de zapada”
- – 400gr zahar
- – 8 oua
- – 8 linguri apa calduta
- – 250gr faina
- – 2 linguri cacao
- – 1 praf de copt
Ingrediente pentru crema
- – 400ml lapte
- – 4 linguri faina
- – 200gr zahar
- – 1 zahar vanilat
- – esenta de rom
- – 1 margarina
Mod de preparare
– albusurile cu 200gr zahar batem spuma tare
– galbenusurile cu zahar se freaca pana devine spumos si se adauga apa calduta
– albusurile batute spuma tare se amesteca cu galbenusurile in care s-a pus faina impreuna cu cacao si praf de copt
– toate amestecate impreuna se coace blatul in cuptor preincalzit, aproximativ 30 de minute
– cand blatul s-a racit un pic se decupeaza cu un pahar cerculetele si se lasa la racit.
Crema
– se fierbe faina, laptele si zaharul pana devine cremos si se lasa sa se raceasca
– intre timp amestecam margarina cu vanilie si esenta de rom si adaugam si amestecul racit
– cerculetele racite taiem in doua si umplem cu crema, punem crema si lateral (pe exterior), avand grija sa nu le manjim capetele si o tavalim prin cocos razuit
– asezam pe o tava bulgarasii de zapada si deasupra punem glazura de ciocolata de menaj topita.