O reteta foarte simpla, usoara si rapida de pregatit, ideal ca mic dejun, ca mancare la scoala sau serviciu. Datorita formei arata bine pe orice masa, la orice eveniment, se poate pastra mai multe zile in frigider sau in loc uscat si racoros, dar sunt convinsa ca nu o sa fie cazul 🙂
Ingrediente pentru crenvursti in foietaj
- 6 buc de crenvursti
- 1 pachet foietaj
- 1 ou
- seminte de susan
Mod de preparare
– se desface foietajul si se lasa putin la temperatura camerei pana atunci se taie capetele crenvurstilor
– se aranjeaza crenvurstii deasupra foietajului, in asa fel incat sa se poata decupa aluatul in dreptunghiuri egale pentru fiecare crenvusti in parte.
– dupa ce taiam dreptunghiurile, luam fiecare bucata separat, acoperim crenvurstii si cu un cutit taiem aluatul in partea unde este si crenvurst, lasand 1-1,5cm intre fiecare taietura.
– separam bucatile una la dreapta, una la stanga (vezi pozele)
– se aseaza crenvurstii intr-o tava captusita cu hartie de copt, se unge aluatul pe suprafata cu galbenus de ou batut
– se coc in cuptor preincalzit, timp de 10-15 de minute pana se rumenesc frumos
– se lasa sa se receasca si se servesc calduti sau complet reci.