Rețete culinareRețetă de aluat pentru blat de pizza - cum se face ca...

Rețetă de aluat pentru blat de pizza – cum se face ca acesta să rămână subțire

Aceasta reteta de aluat de pizza imi place in special pentru faptul ca ramane subtire, la fel ca la pizze facuta in comert.

Cantitatea e suficienta pentru o tava de pizza – 6 persoane.

Ingrediente aluat pentru blat de pizza

  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • 20 gr drojdie proaspata
  • apa calduta
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Se ia un bol sau un vas mai mare in care sa fie loc de amestecat si de framantat aluatul. Se aseaza in el faina, oul crud spart, un varf de cutit de sare si drojdia sfaramata. Se amesteca bine, adaugand constant cate putina apa calduta, pana cand se obtine consistenta dorita ( la nevoie se mai drege cu faina ).

Se acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit pentru minim o jumatate de ora. Cand a crescut suficient se intinde la marimea unei tavi.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.