Rețete culinareÎncearcă acest mic dejun delicios de omletă ardelenească

Încearcă acest mic dejun delicios de omletă ardelenească

Omleta ardeleneasca este un mic dejun traditional, consistent si necostisitor. Este suficient pentru 2 persoane, se prepara in 10-15 min si se poate servi cu muraturi sau cu salata de cruditati.

Ingrediente omleta ardeleneasca

  • 3 oua
  • 3 cepe mici si lungi
  • 3 linguri de ulei
  • o bucatica de slanina
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust

Mod de preparare

Se aleg 3 oua de marime mai mare, ( in pozele mele veti gasi 3 oua si 4 galbenusuri – asta pentru ca am avut norocul sa gasesc un ou cu doua galbenusuri), se sparg intr-un bol, se condimenteaza si se bat cu furculita.

Ceapa se curata, se taie rondele sau fasii si se pune la prajit in 3 linguri de ulei incins, la foc mai mic.

Slanina se taie cubulete si fie se prajeste impreuna cu ceapa, fie se adauga in bolul cu oua. Alegand cea de-a doua varianta, am adaugat slanina in vasul cu oua si am turnat amestecul peste ceapa care a inceput sa se prajeasca.

Pe urma, se asteapta pana cand oul e bine prajit pe o parte, astfel incat sa fie posibila intoarcerea lui fara a se rupe omleta. Cand o parte e prajita suficient, se ia o paleta mai lata, se aseaza sub una dintre jumatatile omletei si se intoarce cat mai rapid cu putinta, dintr-o miscare.

Se asteapta pana cand e prajita si cea de-a doua parte, se scoate din tigaie si e pregatita de servit.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.