Animale de companieDe ce tremură câteodată câinele și când reprezintă tremurul un semn de...

De ce tremură câteodată câinele și când reprezintă tremurul un semn de boală?

De ce tremura cainele? Daca se observa cu atentie animalul de companie si se descopera ca tremura, trebuie mers cu el la un medic veterinar deoarece acesta poate fi un semn clar al unei anumite boli.

Intotdeauna un caine sanatos se manifesta intr-un mod cat se poate de normal: este activ, vesel, are energie, respira normal si regulat, are pofta de mancare, greutate corespunzatoare, scaune normale, nasul umed, parul neted si stralucitor, nu atrage atentia printr-un miros neplacut.

Stapanul trebuie sa acorde o atentie mare cainelui sau orice simptom poate indica o problema de sanatate a patrupedului sau un semn clar de boala.

De ce tremura cainele – principalele cauze:

  • Deseori un caine poate suferi de o boala virala si una dintre simptome este tremuratul. In acest caz se ia temperatura corpului si se apeleaza la un medic veterinar pentru tratament.
  • Cainele poate tremura si din cauza unor disfunctii ale unui organ intern. Pentru diagnostic si tratament corespunzator se merge cu animalul la un medic veterinar.
  • Asistenta medicala trebuie solicitata si in cazul in care cainele tremura datorita infectiei cu paraziti.
  • Cainele poate suferi de anumite boli ale sistemului nervos, caz in care trebuie dus la o clinica veterinara pentru tratament.
  • Un caine tremura in cazuri de traumatisme, muscaturi de insecte, muscaturi de sarpe, in general cand sufera anumite rani. O fractura sau umflatura de tesut, orice tip de rana deschisa trebuie tratata de urgenta de catre un cadru medical. Toate acestea pot duce la anumite spasme interne si face cainele sa tremure – motiv pentru care trebuie sa fie vazut de urgenta de un medic.
  • Una dintre bolile grave care face cainele sa tremure este pneumonia.
  • De asemenea, exista o serie de boli netransmisibile care determina la caine acest simptom.
  • Factorii externi au un efect de acest gen asupra cainilor. De exemplu, temperatura scazuta a mediului ambiant poate da tremuraturi la caine – acesta fiind un factor de adaptare al patrupedului la noile conditii de mediu. Cel mai bun lucru ce se poate face in acest caz este ca animalul sa fie invelit cu o patura. Acest lucru se intampla mai ales la rasele cu parul scurt, deoarece blana le ofera o protectie mai mica impotriva frigului fata de rasele cu parul lung sau mediu.
  • Unele rase de caini pot tremura datorita caracteristicilor lor individuale. Sistemul lor nervos sensibil ii face sa tremure in anumite situatii ca de exemplu: cand sunt transportati cu masina, de frica, in prezenta unor persoane straine, etc.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

5 COMENTARII

  1. Buna Seara, am un catel Westie, a avut o problema, o mica toxiinfectie alimentara,mai bine spus un inceput, l-am observat din timp, doar tremura putin, acum dupa ce am terminat cu injectiile si perfuziile, are momente camd vin cu el de afara circa 10-15minute tremura,dar nu continuu,in reprize si mu foarte rau. mentionez, ca afara are chef de joaca, face treaba mica si mare normal, bea apa multa ca dupa tratament si pofta de mancare nebuna, ar manca mereu…care ar pute fii cauza tremuratului? Cu stima Ionut balan.

  2. Buna ziua Am un caine labrador in varsta de doi ani si cinci luni Azi dimineata s.a trezir si a inceput sa tremure foarte tare si parca i s.au intepenit picioarele din spate A mancat normal astazi nu are febra e vioi in principiu nu are semne de boala Nu stiu ce este cu tremuratul care i.a venit asa din senin Va rog mult poate ma pute.ti ajuta cu o explicatie Va multumesc!

  3. Buna seara,avem un caine tosa inu si in urma cu o luna a avut o fatare ratata,deoarece toti puisorii i-au murit.De atunci a ramas cu un tremur.Oare din ce cauza?Cu o saptamana inainte de fatare nu a mai mancat nimic,a avut diaree si cu vreo trei zile inainte de fatare a fost veterinarul si i-a facut perfuzii.Acum e bine,e jucausa,dar uneori are un tremur si asta ma sperie un pic.Ce parere aveti?

  4. Buna ziua am si io 6 ciini ogari unu a murit azinoapte ce simtome a avut tremura si sufla greu de 3 zile acum observai ca mai face tot asa o cateluse ce pot sai fac

  5. Bună seara. Am o cățelușă talie mică. De două zile e apatică, moleșită,a slăbit și îi cade rău părul. Vă rog frumos,un remediu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.