Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare unguresti.
1. Reteta de gulas cu carne de vita reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru gulasul cu carne de vita sunt urmatoarele:
- 250 grame carne de vita;
- 250 grame cartofi;
- o ceapa;
- un catel de usturoi;
- un ardei capia;
- un morcov;
- ulei;
- o legatura de patrunjel;
- sare si piper;
- boia de ardei iute.
Modul de pregatire pentru reteta de gulas cu carne de vita va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti ceapa si usturoiul alaturi de carne, continuati cu legumele;
- Completati cu supa de vita si lasati preparatul sa scada;
- Presarati la final patrunjelul tocat marunt;
- Serviti gulasul cald alaturi de mamaliga proaspata.
2. Reteta de gulas cu pastai galbene reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: o ora.
Ingredientele necesare pentru patru portii de gulas cu pastai galbene sunt urmatoarele:
- 100 grame fasole cu pastai galbene conservata;
- un ardei capia;
- un kilogram de carne pentru gulas;
- bulion;
- o legatura de ceapa verde;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de gulas cu pastai galbeneva este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti ceapa, adaugati carnea, continuati cu ardeiul si fasolea;
- La final adaugati bulion dupa gust;
- Serviti preparatul cald de indata ce este gata.
3. Reteta de gulas cu varza murata reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Timp de pregatire: jumatate de ora.
Timp de fierbere: o ora si jumatate.
Cost estimativ: sase lei.
Ingredientele necesare pentru patru portii de gulas cu varza murata sunt urmatoarele:
- 750 grame pulpa de porc;
- doua cepe;
- putin usturoi;
- 250 ml vin alb;
- 350 ml supa de legume;
- 100 grame cartofi;
- 150 grame varza murata;
- boia, chimen, maghiran;
- o legatura de marar;
- ulei de masline;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de gulas cu varza murata va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti carnea alaturi de ceapa si usturoi pana cand isi schimba textura si culoarea;
- Adaugati cartofii taiati in cubulete si varza taiata in fasiute, lasati preparatul pe foc, amestecand din cand in cand timp de zece minute, apoi adaugati supa de legume si vinul alb;
- Condimentati cu sare, piper, marar, boia chimen si marghiran dupa gust, apoi lasati preparatul sa scada;
- Serviti de indata ce este gata alaturi de o mamaliga proaspat preparata.
4. Reteta de gulas de post va este prezentata pas cu pas in cele ce urmeaza.
Timp de preparare: trei sferturi de ora.
Ingredientele necesare sunt urmatoarele:
- 200 grame naut din conserva;
- 300 grame soia;
- doua fire de ceapa verde;
- un catel de usturoi;
- 200 grame de rosii in bulion;
- 50 ml vin alb;
- 100 ml supa de legume;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de gulas de post va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti ceapa verde taiata in rondele intr-o cantitate suficienta de ulei pana cand devine sticloasa, adaugati usturoiul si nautul din conserva scurs bine, acoperiti vasul in intregime cu un capac si lasati legumele sa se inabuse. Cand si-au schimbat culoarea si textura, adaugati soia taiata in cubulete impreuna cu intreaga cantitate de vin amestecata cu supa de legume. Condimentati cu sare si piper dupa gust. Lasati preparatul pe foc pana cand soia se inmoaie bine, iar cantitatea de lichid se reduce la minim;
- Spre final adaugati rosiile in bulion si lasati preparatul pe foc pentru inca un sfert de ora;
- Serviti preparatul de indata ce este gata.
5. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele, cat si modul de pregatire pentru reteta de gulas.
Timp de preparare: jumatate de ora.
Cost estimativ pentru o portie: cinci lei.
Ingredientele necesare pentru doua portii sunt:
- 200 grame muschiulet de porc;
- 200 grame muschiulet de vita;
- doua fire de ceapa verde;
- o vanata;
- un ardei capia copt;
- un morcov;
- bulion;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de gulas va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Caliti carnea taiata in cubulete alaturi de ceapa pana cand se patrunde bine, apoi adaugati celelalte legume si o cantitate suficienta de apa. Condimentati cu sare si piper dupa gust;
- Cand legumele sunt bine patrunse adaugati bulionul si amestecati pana la omogenizare, apoi lasati mancarea sa scada;
- Serviti de indata ce este gata.
6. Reteta pentru supa gulas de miel va recomandam sa o serviti la masa de Paste, supa are un rol important la orice masa, iar servirea sa cu ocazia sarbatoririi invierii Domnului ii va face pe invitati sa savureze cu mult mai multa placere preparatele ce vor urma. Va prezentam mai jos modul de preparare pas cu pas.
Timp de preparare: o ora si jumatate.
Ingredientele necesare pentru opt portii de supa gulas de miel pentru Paste:
- un kilogram de carne de miel;
- un pastarnac;
- doi morcovi mari;
- trei cartofi;
- doi ardei rosii;
- 800 grame rosii la conserva;
- doua cepe mari;
- patru catei de usturoi;
- o lingura de boia iute;
- doua linguri de boia dulce;
- patru linguri de ulei;
- cateva frunze de salata;
- doua linguri de faina;
- sare;
- piper.
Modul de preparare pentru reteta de supa gulas de miel pentru Paste va este prezentat mai jos pas cu pas:
- Spalati bine carnea de miel, fasonati-o pentru a-i indeparta resturile de grasime si eventualele tendoane. Puneti la fiert o cantitate suficienta de apa, iar cand aceasta a dat in clocot, adaugati carnea si opariti-o timp de cinci minute, apoi scurgeti-o. Puneti o noua cantitate de apa la fiert impreuna cu carnea si lasati carnea sa fiarba la foc potrivit, condimentand-o cu sare si piper dupa gust. Spumati supa cu ajutorul unei supiere de fiecare data cand este nevoie. Spalati supiera de fiecare data inainte de a spuma;
- Curatati cartofii, spalati-i, apoi tocati-i in cubulete. Puneti cartofii intr-un vas cu apa rece la frigider, pana cand ii veti folosi in preparat, lasandu-i sa se scurga timp de cinci minute inainte de a-i adauga in supa;
- Curatati morcovii, spalati-i, apoi dati-i prin razatoarea mare;
- Curatati pastarnacul, spalati-l, taiati-l in cubulete;
- Spalati salata, lasati-o la scurs;
- Desfaceti conserva de rosii, varsati intregul continut intr-un bol, apoi cu ajutorul unui pisalog, pisati bine rosiile, pana cand amestecul se omogenizeaza;
- Spalati ardeii, indepartati-le cotorul, semintele din interior si nervurile albe ce pot da un gust neplacut supei, grabindu-i in acelasi timp viteza de fermentare. Spalati din nou ardeii, de aceasta data si la interior, apoi taiati-i in cubulete maricele;
- Curatati ceapa, spalati-o, apoi dati-o pe razatoarea mare;
- Curatati usturoiul, tocati-l cat mai marunt;
- Puneti pe foc o tigaie cu o cantitate suficienta de ulei, iar cand acesta a inceput sa sfaraie adaugati ceapa data pe razatoare si usturoiul tocat marunt anterior. Caliti-le la foc potrivit, avand grija sa nu le ardeti, daca observati tendinta de a capata o culoare maronie, reduceti drastic focul la minim. Cand atat ceapa, cat si usturoiul au capatat o culoare aurie si au devenit sticloase adaugati morcovul dat pe razatoare, pastarnacul taiat in cubulete si ardeii. Caliti bine pana cand toate legumele s-au inmuiat, apoi scoateti cartofii taiati in cubulete anterior din frigider, scurgeti-i bine si adaugati-i alaturi de legumele calite. Continuati calirea amestecului de legume timp de cinci – zece minute, apoi adaugati rosiile din conserva pisate anterior;
- Cand carnea s-a fiert, dar si legumele sunt bine calite, adaugati amestecul de legume calit anterior peste supa de miel, condimentati cu boia de ardei iute, boia de ardei dulce, doua foi de dafin, o lingura rasa de chimen macinat si lasati supa sa fiarba in continuare timp de un sfert de ora;
- Dizolvati faina in putina apa, apoi adaugati-o peste supa, impreuna cu frunzele de salata pe care le rupeti cu mana. Continuati fierberea inca zece minute;
- Serviti supa gulas de miel cat este calda, iar daca acest lucru nu este posbili, dati-o intr-un foc inainte de servire.
7. Va prezentam mai jos reteta pentru gulas de porc cu dovlecel si fasole verde.
Ingrediente reteta gulas de porc cu dovlecel si fasole verde:
- 1 dovlecel;
- 2 linguri ulei;
- 600 g carne de porc;
- 250 g fasole verde;
- 1 lingura faina;
- 1 lingura bulion;
- piper, boia dulce, sare;
- 350 ml supa;
- 150 ml vi rosu sec.
Modul de preparare pentru gulasul de porc cu dovlecel si fasole verde este urmatorul:
- Taiati carnea in bucatele si puneti-o la calit in tigaie cu putin ulei;
- Curatati si taiati dovlecelul pe lung in fasii suficient de groase;
- Cand carnea s-a calit, treceti-o prin faina si caliti-o in continuare adaugand si bulionul;
- Dupa ce ati condimentat amestecul dupa gust cu boia, sare si piper stingeti cu vin. Lasati sa fiarba la foc mediu timp de cinci minute;
- Adaugati apoi dovlecelul, fasolea verde si supa. Lasati totul sa fiarba timp de maxim 20 de minute.
8. Reteta de snitel de porc reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru snitelul de porc sunt urmatoarele:
- 400 grame pulpa de porc;
- 200 grame faina;
- doua oua;
- 100 grame pesmet;
- ulei;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de snitel de porc va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Feliati pulpa, condimentati-o;
- Treceti fiecare bucata de carne prin faina, apoi prin ouale batute bine cu sare si la final prin pesmet;
- Prajiti snitelele in ulei incins pana cand se rumenesc frumos si uniform;
- Serviti snitelele calde alaturi de garnitura dorita.
9. Reteta de salata din varza rosie si alba reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.
Ingredientele necesare pentru salata din varza rosi si alba sunt urmatoarele:
- 100 grame varza rosie tocata;
- 100 grame varza alba tocata;
- un ou fiert;
- un mar ras;
- un morcov ras;
- o legatura de marar;
- 50 grame alune de padure sfaramate;
- ulei;
- otet;
- maioneza;
- sare si piper.
Modul de pregatire pentru reteta de salata din varza rosie si alba va este prezentat in cele ce urmeaza:
- Amestecati ingredientele pana la omogenizare;
- Condimentati, adaugati otet si ulei, apoi legati salata cu maioneza;
- Serviti salata de indata ce este gata.
10. Reteta de pulpa de miel cu rozmarin reprezinta preparatul ideal pe care trebuie in mod sigur sa il oferiti invitatilor dumneavoastra prezenti la masa dedicata invierii Domnului. Carnea de miel isi pierde adesea din fragezime, daca nu este bine pregatita. Va prezentam mai jos modul de preparare pas cu pas, ajutandu-va in acest fel sa pregatiti o friptura frageda si extrem de aromata.
Timp de preparare: 65 de minute.
Ingredientele necesare pentru opt portii de pulpa de miel cu rozmarin sunt urmatoarele:
- doua kilograme de pulpa de miel;
- 200 ml suc de rosii;
- doua legaturi de usturoi verde;
- opt catei de usturoi;
- patru cani de supa de carne;
- doua crengute de rozmarin verde;
- piper;
- ulei;
- sare.
Modul de preparare pentru reteta de pulpa de miel cu rozmarin va este prezentat pas cu pas mai jos:
- Spalati bine carnea, fasonati-o indepartandu-i grasimea, tendoanele si eventualele pielite. Puneti la fiert o cantitate suficienta de apa, cand apa a dat in clocot adaugati carnea. Opariti-o timp de un sfert de ora, apoi scoateti-o cu ajutorul unei supiere si lasati-o la scurs. Acest pas are rolul de a indeparta gustul si mirosul de oaie, care nu este foarte bine apreciat de multi dintre noi. Dupa ce s-a scurs bine puneti carnea la fiert intr-o noua cantitate de apa, condimentati-o cu sare si piper. Lasati-o sa fiarba la foc potrivit timp de douazeci de minute;
- Curatati usturoiul verde, spalati-l bine, lasati-l la scurs, apoi tocati marunt doar partea alba, partea verde urmand sa o folositi pentru alt preparat sau sa o aruncati;
- Curatati cateii de usturoi, pisati-i bine cu un praf de sare;
- Dupa ce carnea a fiert timp de douazeci de minute, scoateti-o din oala si lasati-o din nou la scurs;
- Puneti la fiert supa de carne, cand a dat in clocot, adaugati carnea impreuna cu patru linguri de ulei si usturoiul verde tocat anterior. Lasati amestecul sa fiarba pentru inca zece minute;
- Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
- Adaugati sucul de rosii, usturoiul pisat cu un praf de sare anterior, crengutele de rozmarin verde, apoi gustati preparatul si condimentati cu sare si piper dupa gust, daca mai este nevoie. Introduceti oala in cuptor si lasati-o la inabusit la foc potrivit pana cand scade bine;
- Cand este gata, scoateti pulpa de miel pe un fund de lemn, sectionati-o in portii egale;
- Asezati friptura pe un platou alaturi de o garnitura de cartofi fierti cu rozmarin, inabusiti sau copti.
Va dorim: Pofta buna!