Casă și grădinăSfaturi și reguli pentru a scăpa de moliile din bucătărie

Sfaturi și reguli pentru a scăpa de moliile din bucătărie

Moliile se numara printre cele mai raspandite insecte din locuinta si sunt foarte daunatoare, atat cele care isi gasesc cuibul in sifonier, cat si cele din bucatarie. De aceea, in randurile care urmeaza, va vom prezenta cele mai utile sfaturi pentru a scapa de moliile din bucatarie.

Daca va intrebati de ce este chiar atat de necesar sa scapati rapid de moliile din camara sau alte dulapuri cu alimente, ei bine, ouale depuse de catre aceste insecte pot fi foarte daunatoare pentru sanatate, provocand de cele mai multe ori probleme ale sistemului digestiv.

De unde provin moliile din bucataria dumneavoastra?

Cu siguranta v-ati pus aceasta intrebare al carei raspuns este foarte simplu. Moliile iau nastere din larvele care se gasesc in cutiile cu alimente pe care le aduceti in casa, in pungile cu faina de grau sau malai, in cele cu fasole, prajituri si paste fainoase. Aceste alimente sunt cele mai predispuse la infestare, asa ca mare atentie de unde cumparati si mai ales ce cumparati. Si hrana pentru animale poate reprezenta o sursa a aparitiei moliilor.

Pentru a evita aparitia moliilor trebuie sa respectati anumite reguli:

– acordati o mare atentie alimentelor pe care le cumparati si pe care le depozitati in camara sau in dulapurile dumneavoastra din bucatarie. Daca observati ceva ciudat, nu asezati in dulap produsele respective.

In continuare va prezentam cateva sfaturi pentru a scapa de moliile din bucatarie:

– pastrati intotdeauna ordinea in camara sau in dulapul cu alimente pentru a preveni aparitia moliilor. Aruncati alimentele expirate, nu lasati painea sa se usuce si nici alte produse de panificatie.

molie in bucatarie

– pe langa faptul ca este obligatoriu sa faceti curatenie frecvent, sa ordonati alimentele in locul acestora de depozitare, sa aspirati dulapul si sa stergeti rafturile, puteti folosi anumite produse care vor tine departe moliile. Un produs natural deosebit care face minuni in aceasta privinta este levantica. In locurile in care moliile si-ar putea face aparitia puteti aseza cateva fire de levantica, saculeti in care ati pus levantica uscata sau puteti sterge rafturile cu ulei esential de levantica. O alta planta indicata pentru a tine la distanta enervantele insecte este dafinul. Menta si eucaliptul sunt si ele potrivite pentru a elimina moliile.

umiditatea crescuta poate favoriza dezvoltarea larvelor si aparitia moliilor din bucatarie. Este important ca nivelul umiditatii din camara sau din locul in care obisnuiti sa depozitati alimentele sa fie unul scazut si constant. Acest lucru este indicat si pentru pastrarea alimentelor in cele mai optime conditii.

– pe langa faptul ca umiditatea trebuie sa fie scazuta, camara trebuie sa fie foarte bine aerisita.

pentru a fi siguri ca cerealele sau fasolea pe care le-ati cumparat nu contin larve de molii, le puteti introduce pentru trei zile in congelator. Temperatura foarte scazuta va face ca larvele sa dispara.

– totusi, daca se intampla ca bucataria dumneavoastra sa fie invadata de suparatoarele molii, pe langa plantele pe care le-am prezentat anterior, puteti realiza chiar dumneavoastra niste capcane care sa va ajute sa scapati de acestea. Una dintre aceste metode este folosirea unei hartii adezive aplicata pe o bucata de tifon imbibat intr-un sos care cu siguranta va atrage moliile.

Daca pasii de mai sus sunt respectati, moliile din bucatarie nu ar trebui sa va dea dureri de cap. Tineti minte ca este foarte important sa mentineti ordinea si curatenia in locurile in care depozitati alimentele.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.