DiverseLovești sau zgârii o mașină și pleci, pe bune?

Lovești sau zgârii o mașină și pleci, pe bune?

Tu ce faci dacă lovești o mașină din greșeală? Sau zgârii o mașină? Pleci? Sau ai bun simț să îți asumi răspunderea? Poate depinde cât de grav este? Asta cu 7 ani de acasă nu ține la mine, eu am mers la școală de la 5 ani și jumătate. Că îi ai sau nu, bunul simț se poate obține și pe parcurs, se cheamă maturizare și responsabilizare. Am fost recent 9 zile în Budapesta, au niște parcări la mm, nu am zgâriat niciodată, dar de fiecare dată când merg pe la ei, cum deschid alții ușa, îmi ciobesc ușor ușile. Am vopsit-o deja de vreo 3 ori, cred că mă las păgubaș și umblu așa cu ea.

Se poate întâmpla să zgârii o mașină

Într-o seară, din cauza lipsei vizibilității, am reușit să zgârii o mașină. A altcuiva La momentul faptei, fiind întuneric, nu eram foarte sigur dacă am atins-o sau nu, dar am considerat că trebuie să respect regulile nescrise de bun-simț. Am coborât, am încercat să trag o concluzie în legătura cu pagubele produse și i-am lăsat un bilet, în parbriz: Cred că ți-am zgâriat mașina. Te rog, verifică și tu, mâine, pe lumină și dă-mi un telefon, la 0743 66 …

A doua zi, am primit telefonul așteptat. Proprietarul mașinii părea amuzat și surprins, în același timp, de biletul pe care îl lăsasem. De ce surprins? Pentru că realitatea tristă e că șoferii s-au obișnui să frece și să plece, cât timp mașina lor scapă nevătămată.

Am rezolvat amiabil situația: ne-am întâlnit, am completat un formular și în 3 minute, fiecare a putut să își vadă de treabă. Când ne-am revăzut la constatare, mi-a mulțumit, încă o dată și am dat mâna prietenește.

De ce să zgârii o mașină și să fugi?

O faci greșit dacă nu îți asumi responsabilitatea! Credeți că mi-a fost greu să fiu om? Cu siguranță, nu. Și atunci de ce mi-am găsit de atât de multe ori mașina zgâriată în parcările de la supermarketuri, sau prin alte locuri aglomerate, dar a trebuit să o repar singur, din banii mei? Pentru că ființele, care au provocat paguba, au fugit.  De ce e atât de greu, să scrii un bilet, prin care să îți asumi faptele? Până la urmă, se poate întâmpla oricui, important e să știi să fii om. Să zgârii o mașina nu e un capăt de țară.

Am ajuns să parchez unde este mai gol, dar necurații și pe acolo mă găsesc. Oriunde aș parca, în oraș, există riscul să o găsesc zgâriată. Este incredibil cu câtă neatenție pot conduce unii sau cu câtă nepăsare pot deschide portierele. Nu au nicio milă față de mașinile lor sau ale noastre.

Sunt plin de situații de acest gen pe forumuri și site-uri de specialitate. Uite aici un exemplu, care ne arată clar cât de diferiți suntem unii față de ceilalți. Chiar a dispărut bunul simț?

Sunt convins că ați pățit și voi la fel, ce credeți că se poate face?

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.