Punctul G este o adevarata „vedeta” si subiect constant de dezbateri – exista sau nu exista si daca exista, unde anume se afla?! Din pacate, un raspuns clar si argumentat solid inca nu este posibil: destul de multe studii – chiar majoritatea – dovedesc existenta acestui misterios punct al anatomiei feminine, dar alte studii vin sa conteste rezultatul primelor…
Stiati ca punctul G a constituit si constituie inca subiectul multor studii stiintifice – iar opinia curenta spune ca, desi exista numeroase argumente pentru existenta acestuia, nu s-a gasit inca o dovada de nezdruncinat, o confirmare absoluta a unei parti anatomice distincte a organismului feminin careia sa ii corespunda aceasta zona erogena? Majoritatea specialistilor sunt de acord cu existenta unui anumit tesut in zona – dar ca acest tesut are rol sexual esential este mai putin acceptat.
Stiati ca anumite studii ale fiziologiei feminine au gasit un sac, cam de 15 milimetri, format din tesut erectil (ca tesutul clitorisului) situat in interiorul vaginului, in spatele osului pubian, pe peretele frontal? Din pacate, descoperiri de genul acesta nu constituie dovezi absolute – unii cercetatori au dezavuat rezultatele studiilor respective, argumentand ca medicii ce au efectuat asemenea studii ar avea interes personal sa dovedeasca existenta punctului G.
Stiati ca litera G provine de la Grafenberg, ginecologul care a afirmat existenta incontestabila a unei zone erogene specifice – desi nu a numit-o el insusi „punctul G”? Initial, in secolul XVII, un alt medic specialist observase existenta unei zone erogene in vagin, pe peretele frontal, care a fost considerata ca facand parte din glanda parauretrala (glanda Skene, burete uretral), echivalentul prostatei barbatilor. Ginecologul Ernst Grafenberg, la mijlocul secolului XX, a confirmat existenta acestei zone erogene la femei, zona situata cam la 30-50 milimetri adancime in interiorul vaginului, pe peretele frontal.
Stiati ca punctul G este o zona in forma unei boabe de fasole formata din tesut spongios, tesut erectil, ca si clitorisul?
Stiati ca unii specialisti considera ca punctul G este fie o prelungire a clitorisului, fie chiar baza acestuia (radacina partii interioare a clitorisului)?
Stiati ca altii considera ca acest punct este o parte independenta a anatomiei feminine – o prostata feminina?
Stiati ca se considera ca stimularea adecvata a zonei in care ar exista acest punct ofera un orgasm mult mai intens, mai puternic decat orgasmul clitoridian?
Stiati ca tot stimularea punctului G este cea care ar permite femeii sa experimenteze orgasme multiple?
Stiati ca s-a creat un vibrator special care permite stimularea punctului G? Acest vibrator este in asa fel curbat incat permite atingerea zonei in care se presupune ca exista acest punct.
Stiati ca punctul G este considerat responsabilul cu ejacularea feminina din timpul orgasmului?
Stiati ca existenta punctului G, desi inca subiect de dezbateri in lumea stiintifica, pare sa fie confirmata de un numar foarte mare de femei active sexual, care au afirmat ca stimularea zonei interioare din fata duce la excitare intensa, orgasm si la ejacularea feminina?
Stiati ca exista anumite proceduri care ar avea ca rezultat sensibilizarea punctului G, prin substante care stimuleaza tesutul sa se mareasca? Insa multi medici specialisti critica aceste proceduri, considerandu-le mai mult o pacaleala, un mod de a lua bani femeilor care se tem ca nu au un punct G destul de sensibil, deoarece nu experimenteaza senzatii in zona considerata a fi corespondenta acestui punct misterios.
Stiati ca stimularea punctului G este deosebit de dificila prin contact sexual vaginal? Pozitiile care sunt considerate a fi potrivite pentru atingerea acestei zone sunt „doggye style”, „femeia deasupra” (ea sta deasupra si inclinata pe spate, asa incat penisul sa atinga peretele vaginal frontal), „capra” si „lingurita”. Insa stimularea manuala, introducerea unui deget sau doua si explorarea peretelui frontal al vaginului ar fi cea mai buna cale de a gasi si stimula aceasta zona erogena. Este necesara aplicarea de presiune usoara pe peretele vaginului si efectuarea unor miscari circulare combinate cu miscari sus-jos, care pot duce la senzatii intense de placere.
Stiati ca si barbatii care au incercat stimularea manuala a iubitelor au confirmat existenta unei zone in interiorul vaginului, pe peretele din fata, care se simte mai dura la atingere, zona cam de marimea boabei de fasole? Fiind constituit din tesut erectil, acest punct G se mareste si se poate simti la atingere atunci cand femeia este foarte excitata. Insa nu poate fi simtit la atingere decat daca femeia chiar este excitata (datorita fluxului sangvin).
Stiati ca stimularea punctului G nu duce mereu la orgasm si placere sexuala? Unele femei au confirmat existenta acestei zone specifice, insa atingerea sa le-a oferit mai degraba iritare si nu placere!