Casă și grădinăLivingul la mansardă, cum să transformi acest spațiu într-o cameră de vis

Livingul la mansardă, cum să transformi acest spațiu într-o cameră de vis

Mansarda reprezinta un spatiu care ar trebui valorificat la maximum si cei care locuiesc la casa si au un astfel de loc trebuie sa se gandeasca foarte bine inainte de a da viata acestei camere. Mansarda poate fi transformata in dormitor, in birou, in camera de relaxare si chiar si in camera de zi. Asa ca, in randurile care urmeaza va vom prezenta cateva sfaturi si idei esentiale care va vor ajuta sa creati un living la mansarda ca in povesti.

Transformarea mansardei in living

Dupa cum am mentionat si anterior, mansarda reprezinta un spatiu deosebit, aflat in partea superioara a locuintei, izolat oarecum de restul incaperilor. Este o incapere in care lumina se gaseste din abundenta mai ales datorita dispunerii geamurilor pe tavan. In acest fel, lumina naturala va fi prezenta si va va inveseli in orice anotimp, iar in noptile senine, ferestrele dispuse in acest fel va vor permite sa priviti din intimitatea livingului cerul instelat.

Un alt motiv pentru care mansarda ar trebui sa fie transformata in living este originalitatea care va caracteriza camera dumneavoastra de zi. Clipele petrecute alaturi de familie si de prietenii dragi vor fi mult mai frumoase intr-un cadru intim si intr-o atmosfera calda si primitoare pe care o astfel de camera o poate oferi.

De asemenea, un motiv in plus pentru care mansarda ar trebui sa fie transformata in camera de zi este posibilitatea de abordare a unui design inedit care cu siguranta va va pune imaginatia si creativitatea la incercare.

Si pentru ca am atins subiectul cel mai important, livingul la mansarda trebuie sa fie amenajat intr-un mod cat se poate de original pentru ca intregul spatiu este, prin structura sa, unul deosebit. Mai mult decat atat, livingul de la mansarda trebuie sa fie practic si accesibil tuturor celor care va vor calca pragul locuintei.

living la mansarda

 

Livingul trebuie sa fie o camera vesela, care sa inspire optimism si care sa faca pe oricine sa se simta bine. Alegeti un design care va caracterizeaza, putand opta pentru un living clasic, modern, rustic sau chiar pentru unul minimalist. Impactul estetic trebuie sa fie la fel de puternic precum confortul care se creeaza in aceasta camera.

living la mansarda

Alegeti culori vesele si lasati lumina naturala sa patrunda cat mai mult in incapere. Daca va intrebati care sunt obiectele de mobilier care nu ar trebui sa lipseasca din livingul de la mansarda nu trebuie sa va faceti griji gandindu-va ca va trebui sa realizati ceva pe comanda. O canapea comoda si doua sau trei fotolii sunt elementele cele mai importante, bineinteles alaturi de elementul forte al centrului de socializare – masuta de cafea.

Daca livingul reprezinta in acelasi timp si spatiul dumneavoastra de relaxare, un suport pentru reviste sau un mic stativ pentru cartile preferate sunt elemente care se pot amplasa cu incredere in livingul de la mansarda.

Dintre decoratiuni, nu uitati de pernutele decorative care intregesc orice decor. Acestea ofera un plus de originalitate si sunt foarte utile. De asemenea, revenind la capitolul lumina, un factor foarte important pentru o camera amenajata la mansarda, ferestrele pot fi frumos incadrate de perdele, draperii sau jaluzele special create in asa fel incat sa va bucurati pentru o perioada mai indelungata de lumina calda a soarelui.

Urmand acesti pasi simpli, mansarda dumneavoastra se va transforma fara indoiala in camera de zi visata, livingul la mansarda fiind cu adevarat o camera de poveste.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.