Rețete culinareVrei să schimbi puțin meniul familiei tale, încearcă aceste rețete culinare cu...

Vrei să schimbi puțin meniul familiei tale, încearcă aceste rețete culinare cu specific franțuzesc

Va prezentam in cele ce urmeaza un top zece cu cele mai bune retete culinare frantuzesti.

1. Reteta de cartofi frantuzesti reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru cartofi frantuzesti sunt urmatoarele:

  • jumatate de kilogram de cartofi;
  • un catel de usturoi;
  • doua oua;
  • 100 ml iaurt;
  • unt;
  • 50 grame parmezan ras;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de cartofi frantuzesti va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Puneti cartofii si ouale la fiert;
  2. Pisati usturoiul, apoi amestecati-l cu putin unt, ungeti un vas termorezistent cu acest amestec;
  3. Adaugati in vas cartofii fierti taiati in rondele, apoi ouale, stropiti preparatul cu iaurt, presarati parmezanul ras deasupra intregului preparat;
  4. Introduceti vasul in cuptor si lasati-l sa se rumeneasca uniform;
  5. Serviti preparatul cald.

2. Reteta de salata de conopida reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Ingredientele necesare pentru salata de conopida sunt urmatoarele:

  • jumatate de conopida;
  • zeama de lamaie;
  • otet;
  • ulei;
  • mustar;
  • o legatura de patrunjel;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de salata de conopida va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Desfaceti conopida in buchetele, apoi opariti-o;
  2. Amestecati conopida cu toate celelalte ingrediente pana la omogenizare;
  3. Serviti salata cu patrunjelul tocat marunt deasupra.

3. Reteta de croque monsieur va prezinta un mic dejun delicios renumit in intreaga lume. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de preparare: zece minute.

Ingredientele necesare pentru doua portii de croque monsieur sunt urmatoarele:

  • patru felii de paine toast de secara;
  • doua felii de branza cu mucegai albastru uscata;
  • boia de ardei dulce sau iute in functie de preferinte.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de croque monsieur va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Adaugati pe doua felii de paine cele doua felii de branza uscata cu mucegai albastru;
  2. Deasupra lor presarati boia de ardei iute sau dulce in functie de preferinte;
  3. Acoperiti feliile de branza cu cea de-a doua felie de paine;
  4. Puneti la incalzit sandwich maker-ul;
  5. Adaugati sandvisurile preparate anterior in sandwich maker de indata ce acesta s-a incins si coaceti-le pana cand feliile de branza incep sa se topeasca;
  6. Serviti de indata ce sunt gata, fiind mult mai gustoase calde, decat reci.

Croque monsieur se pregateste extrem de repede si poate suferi modificari in functie de preferintele dumneavoastra, el constituie atat un mic dejun sanatos, cat si o gustare intre mese delicioasa. Va recomandam sa incercati acest preparat in mod sigur il veti indragi si il veti pregati de fiecare data cand aveti ocazia.

Cornuri cu vanilie, Foto: merisor67.blogspot.com
Cornuri cu vanilie, Foto: merisor67.blogspot.com

4. Reteta de cornuri cu vanilie reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Timp de preparare: ​o ora.

​Ingredientele necesare pentru ​cornuri cu vanilie sunt urmatoarele:

​Pentru aluat:

  • 250 grame faina;
  • 100 ml lapte;
  • 50 ml untura;
  • un ou;
  • 20 grame zahar;
  • un plic cu zahar vanilat;
  • sare.
  • un plic cu drojdie uscata;

​Pentru umplutura:

  • 250 ml lapte pentru un plic cu praf de budinca;
  • doua linguri de zahar pentru budinca.

​Pentru insiropat:

  • 200 ml apa;
  • 150 grame zahar.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de cornuri cu vanilie va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Pregatiti un aluat omogen si elastic prin amestecarea ingredientelor enumerate mai sus. Lasati aluatul sa creasca apoi intindeti-l intr-o foaie de grosime egala pe care o sectionati in patrate;
  2. Pregatiti umplutura, apoi adaugati-o in centrul fiecarui patrat;
  3. Formati cornuri pe care le coaceti in cuptorul incins pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
  4. Inmuiati cornurile pentru doua secunde in sirop cat sunt calde, apoi lasati-le sa se odihneasca timp de jumatate de ora.

5. Va prezentam mai jos ingredientele necesare si modul de pregatire pentru reteta de cornulete cu pere si alune.

Timp de preparare: 25 de minute.

Timp de coacere: 25 minute.

Ingredientele necesare pentru douazeci de bucatii sunt:

Pentru aluat:

  • 100 grame margarina pentru prajituri;
  • 50 ml ulei;
  • 100 ml smantana;
  • 250 grame faina;
  • un pliculet de praf de copt.

Pentru umplutura:

  • doua pere;
  • 150 grame alune de padure;
  • o lingurita de scortisoara;
  • 50 grame zahar;
  • putina apa.

Pentru ornare:

  • zahar pudra.

Modul de pregatire:

  1. Amestecati ingredientele pentru aluat pana cand obtineti o coca ce nu se lipeste de maini, introduceti coca in frigider;
  2. Caliti perele date pe razatoare impreuna cu alunele de padure macinate mare, scortisoara, zaharul si putina apa. Fierbeti umplutura pana cand cantitatea de lichid se reduce la minim;
  3. Scoateti aluatul din frigider, intindeti-l intr-o foaie grosuta, apoi impartiti-l in douazeci de bucati egale. Adaugati umplutura in fiecare bucata, apoi uniti marginile pentru a forma cornulete;
  4. Coaceti cornuletele timp de 25 de minute;
  5. Pudrati-le cu zahar pudra dupa ce s-au racit.

    Cornulete umplute, Foto: bucatariadeazi.ro
    Cornulete umplute, Foto: bucatariadeazi.ro

6. Reteta de cornulete umplute reprezinta un desert delicios care in mod sigur va disparea fara sa va dati seama din farfuriile in care l-ati asezat. Deserturile pregatite in casa ne incanta pe fiecare dintre noi, ele sunt adesea mult mai delicioase decat orice alt preparat pe care il putem consuma in restaurante. Va prezentam mai jos modul de preparare al cornuletelor umplute pentru a le putea savura alaturi de cei dragi.

Timp de preparare: jumatate de ora.

Timp de coacere: 40 de minute.

Ingrediente pentru reteta de cornulete umplute (20 de bucati):

  • 125 grame unt;
  • sare;
  • 100 grame iaurt;
  • 150 grame faina;
  • 1 lingura de apa minerala;
  • 100 grame gem;
  • 100 grame nuca;
  • un pliculet de zahar vanilat;
  • zahar pudra pentru ornat.

Iata cum se prepara reteta de cornulete umplute:

  1. Cerneti faina intr-un vas, faceti o adancitura in mijlocul ei;
  2. Topiti untul la bain marie sau la foc mic avand grija sa nu se arda;
  3. Amestecati untul topit cu iaurtul pana la omogenizare, apoi adaugati compozitia rezultata in adancitura facuta in faina;
  4. Incorporati treptat din cantitatea de faina ce margineste compozitia de unt si iaurt, cand incepe sa se ingroase adaugati apa minerala si zaharul vanilat. Framantati pana cand intreaga cantitate de faina este consumata. Veti obtine un aluat elastic pe care va trebui sa il acoperiti cu o folie de plastic si sa il lasati sa stea la rece timp de jumatate de ora;
  5. Intre timp preparati compozitia: Macinati nucile dandu-le prin blender sau masina de tocat. Amestecati-le cu gem, mixati pana cand compozitia se omogenizeaza;
  6. Incalziti cuptorul la foc potrivit;
  7. Pregatiti o tava pe care o tapetati cu unt sau ulei si faina sau cu hartie de copt achizitionata din comert;
  8. Scoateti aluatul din frigider, indepartati folia de plastic alimentara, intindeti aluatul cu ajutorul unui facalet, pudrati masa de lucru cu putina faina inainte pentru ca acesta sa nu se lipeasca;
  9. Taiati foaia obtinuta in patrate de dimensiuni potrivite, asezati cate o lingurita de umplutura in centrul fiecarui patrat, apoi rulati. Faceti la fel cu toate patratelele de aluat;
  10. Asezati cornuletele in tava si introduceti-le in cuptorul incins la foc potrivit timp de 40 de minute sau pana cand se rumenesc;
  11. Dupa ce s-au copt lasati cornuletele sa se raceasca in cuptor, apoi scoateti-le din tava pe un platou si pudrati-le cu zahar pudra.

Urmand pasii de mai sus veti obtine un desert delicios care va fi apreciat de toti membrii familiei. Cornuletele se servesc reci, asadar va recomandam sa le lasati sa se raceasca inainte de a le servi.

7. Reteta de foie gras cu mar va este prezentata in cele ce urmeaza.

Timp de preparare: zece minute.

Timp de coacere: douazeci de minute.

Ingredientele necesare pentru doua portii de foie gras cu mar sunt urmatoarele:

  • patru felii de foie gras de rata;
  • patru mere;
  • doua felii de paine toast;
  • 20 grame zahar brun;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pentru reteta de foie gras cu mar va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Taiati ficatul de rata in fasiute, caliti ficatul in putin ulei cate doua minute pe fiecare parte, apoi scoateti-l pe o hartie absorbanta de bucatarie pentru a indeparta excesul de ulei;
  2. Curatati merele, taiati-le in cubulete, asezati-le intr-un vas si presarati deasupra lor zaharul brun. Coaceti merele in cuptorul incins pana cand se caramelizeaza frumos;
  3. Prajiti painea in toaster sau la cuptor;
  4. Serviti fasiutele de ficat alaturi de merele carmelizate in cuptor si o felie de paine prajita.

8. Reteta de ficatei cu ciuperci reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

​Timp de pregatire: ​jumatate de ora.

​Ingredientele necesare pentru reteta de ficatei cu ciuperci sunt urmatoarele:

  • 250 grame ficatei;
  • un catel de usturoi;
  • 100 ml bulion;
  • o ceapa;
  • un ardei capia;
  • 50 ml vin alb;
  • 100 grame ciuperci;
  • busuioc, cimbru, sare si piper;
  • ulei.

​Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de ficatei cu ciuperci va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Caliti ceapa si usturoiul, apoi adaugati restul de legume;
  2. Cand legumele s-au calit suficient adaugati ficateii si vinul alb;
  3. Lasati preparatul pe foc timp de un sfert de ora, apoi adaugati vinul;
  4. Caliti in continuare, condimentati si pastrati preparatul pe foc pana cand se reduce suficient cantitatea de lichid;
  5. Serviti preparatul cald.

    Quiche, Foto: pillsbury.com
    Quiche, Foto: pillsbury.com

9. Reteta de quiche reprezinta un preparat delicios pe care va recomandam sa il incercati. Va prezentam in cele ce urmeaza atat ingredientele necesare, cat si modul de pregatire pas cu pas.

Timp de preparare: o ora si jumatate.

Ingredientele necesare pentru trei portii de quiche sunt urmatoarele:

Pentru aluat:

  • 100 grame faina;
  • un ou;
  • 50 grame margarina;
  • sare.

Pentru umplutura:

  • 100 grame costita afumata;
  • 100 grame piept de pui fiert;
  • 100 grame branza de vaci;
  • doua oua;
  • 100 ml iaurt;
  • sare si piper.

Modul de pregatire pas cu pas pentru reteta de quiche va este prezentat in cele ce urmeaza:

  1. Pregatiti aluatul, adaugati-l intr-o forma rotunda;
  2. Bateti ouale cu iaurtul pana la omogenizare, amestecati compozitia rezultata cu branza de vaci scursa, pieptul de pui tocat marunt si costita taiata in cubulete;
  3. Adaugati umplutura peste aluat;
  4. Coaceti preparatul pana cand testul scobitorii iese pozitiv;
  5. Serviti cald.

10. Brocoli este o leguma extrem de bogata in vitamine si recomandata in special celor mici. Reteta de quiche cu brocoli va ofera o noua modalitate de a gati aceast aliment, intr-o forma extrem de atragatoare.

Ingrediente pentru reteta de quiche cu brocoli (2 portii):

1. Pentru aluat:

  • 125 g de faina;
  • 80 g de branza de vaci;
  • 1 ou;
  • 3 linguri de ulei;
  • 5 g drojdie de bere;
  • sare.

2. Pentru umplutura:

  • 125 g brocoli;
  • 125 g rosii cherry;
  • 100 g ciuperci pleurotus;
  • 125 g smantana;
  • 50 g branza Emmentaler;
  • 1 galbenus de ou;
  • 1 ou;
  • sare si piper.

Mod de preparare quiche cu brocoli:

  1. Puneti branza la scurs;
  2. Amestecati branza scursa cu ulei si ou, condimentati cu sare dupa gust;
  3. Dupa ce ati obtinut un amestec omogen adaugati drojdia si faina treptat, framantati pana obtineti un aluat omogen;
  4. Inveliti-l in folie si introduceti-l in frigider timp de 30 de minute;
  5. Brocoli trebuie spalat, uscat si desfacut in buchetele;
  6. Puneti brocoli la fiert timp de maxim cinci minute in apa cu sare. Va recomandam sa introduceti brocoli in apa abia in momentul in care aceasta a dat in clocot. Scoateti brocoli folosind supiera, nu o furculita;
  7. Rosiile cherry si ciupercile vor fi spalate, apoi calite in putin ulei. In cazul in care ciupercile lasa prea multa zeama, aceastra trebuie scursa;
  8. Radeti branza Emmentaler;
  9. Bateti oul cu galbenusul si amestecati cu branza rasa, smantana si sarea;
  10. Amestecati brocoli cu rosile cherry si ciupercile calite, apoi adaugati sosul preparat anterior din oua, smantana si branza rasa;
  11. Pregatiti o tava de tarta sau de pizza si tapetati-o cu ulei si faina;
  12. Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius;
  13. Intindeti aluatul in tava si nivelati-l;
  14. Adaugati amestecul peste aluat si distribuiti-l in toata tava;
  15. Introduceti tava in cuptor si coaceti preparatul la foc potrivit pana ce aluatul se coace si amestecul de ou se incheaga.

Quiche cu brocoli se serveste taiat in feliute, la masa de seara alaturi de orice fel de salata.

Va dorim: Pofta buna!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.