Casă și grădinăSfaturi pentru curățarea corectă și eficientă a candelabrului

Sfaturi pentru curățarea corectă și eficientă a candelabrului

Candelabrul reprezinta, fara indoiala, cel mai elegant corp de iluminat si nu se potriveste oricarui design pentru interior. Mai mult decat atat, candelabrul reprezinta un obiect de iluminat cu o istorie foarte interesanta. Se presupune ca primele candelabre dateaza inca de la inceputul Evului Mediu si erau un simbol al bogatiei. Treptat, realizarea candelabrelor a devenit o arta in adevaratul sens al cuvantului.

Pentru a va bucura de acest deosebit element al locuintei dumneavoastra, curatarea corecta a candelabrului, fie ca este din cristal, sticla sau alt material, reprezinta un pas foarte important, dar in acelasi timp dificil, care necesita multa atentie, rabdare si indemanare. De aceea, in randurile care urmeaza, va vom oferi cateva sfaturi de care puteti tine cont atunci cand veti curata impunatorul candelabru.

Primul pas, dar si cel mai important, il reprezinta demontarea acestuia. Mare atentie pentru ca piesele firave ale candelabrului se pot sparge sau se pot pierde. Este indicat ca acest obiect de iluminat sa fie curatat pe portiuni. In aceste conditii, inainte de toate, sub candelabru veti aseza o patura foarte groasa care va impiedica spargerea elementelor in cazul in care acestea cad si asigurati-va ca la indemana aveti ceva de notat pentru ca va fi nevoie sa realizati o mica schita a candelabrului pentru ca apoi veti uita cu desavarasire care este locul fiecarui element. Pentru a va usura munca, in loc de schitarea candelabrului puteti opta pentru realizarea unor fotografii.

In privinta metodelor, candelabrul poate fi curatat cu o carpa uscata, in acest fel asigurandu-va ca instalatia electrica nu va avea de suferit. Pe o carpa moale din bumbac pulverizati o solutie speciala pentru curatarea sticlei si stergeti cu foarte mare atentie fiecare element al candelabrului. Praful trebuie indepartat in totalitate de pe candelabru pentru ca acesta ii va stirbi din farmec. Daca doriti o varianta traditionala, puteti folosi in locul solutiei de curatat geamuri, o solutie formata din apa si zeama de lamaie.

De asemenea, curatarea candelabrului se poate face si prin pulverizarea directa a unei solutii de curatat, bineinteles dupa ce becurile au fost acoeprite. Solutia va fi pulverizata pe toate elementele candelabrului dupa care se va folosi o carpa uscata pentru stergerea acestora. Aceasta metoda este foarte eficienta daca doriti sa indepartati praful mult mai repede.

Daca unele elemente ale candelabrului sunt realizate din metal, acestea vor fi sterse doar cu o carpa uscata.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.