Timp liberTop 10 pasiuni interesante pe care ți le recomandăm în timpul liber

Top 10 pasiuni interesante pe care ți le recomandăm în timpul liber

Iata care este top 10 pasiuni pe care ti le recomandam pentru a-ti petrece timpul cat mai bine si productiv atat din punct de vedere fizic, cat si spiritual si chiar financiar! Ce puteti face in timpul liber fara sa va plictisiti, in incercarea de a descopri noi si noi informatii, de a va relaxa corpul si mintea si de a scapa pur si simplu de stresul cotidian? Ei bine, in cele ce urmeaza veti afla raspunsul la aceasta intrebare apasatoare!

Pozitia a zecea in top 10 pasiuni recomandate este ocupata de construirea de nave. Vapoare, nave spatiale sau avioane, toate acestea se gasesc intr-un numar cat mai mare si variat, astfel ca orice pasionat al „jucariilor adulte” poate sa isi construiasca propria barcuta de vis! Desi pare un hobby ce rapeste mult timp, construirea de nave poate deveni o modalitate extrem de placuta de petrecere a timpului, cu atat mai mult cu cat, dupa un timp, puteti incerca sa construiri vase in interiorul sticlelor sau veti construi propriile masinute cu telecomanda! Puteti incerca chiar sa construiti trenulete, existand magazine care vand astfel de parti.

Pe locul 9 in top 10 pasiuni recomandate veti gasi lucrul manual! Aceasta pasiune este destinata mai mult femeilor, caci barbatii nu prea au rabdare sa stea si sa coasa sau sa impleteasca toata ziua. Cu putina experienta care se dobandeste in timp, puteti chiar sa ajungeti sa va vindeti accesoriile sau macar sa le purtati!  De la micile accesorii dantelate sau impletite puteti chiar sa ajungeti sa va deschideti o afacere daca aveti spirit antreprenorial. Si talent, bineinteles!

colectii

Colectionarea de diverse obiecte se situeaza pe locul opt in top 10 pasiuni recomandate! Daca va plac timbrele, monedele, cartonasele, papusile, jucariile de plus, pastilele sau orice altceva, de ce sa nu incercati sa gasiti cat mai multe si cat mai variate? Pentru unii, colectionarea de obiecte devine o adevarata obsesie care poate aduce si bani! In plus, va puteti lauda la prieteni ce obiecte extraordinare si rare aveti in colectie!

Sportul se afla intre optiunile viabile de petrecere a timpului liber. O zi intreaga petrecuta in scaunul de la birou produce efecte negative asupra oaselor si muschilor, astfel ca o jumatate de ora de exercitiu fizic pe zi ajuta foarte mult! Puteti incerca orice fel de exercitiu, atata timp cat incercati sa il faceti corect. Exercitiile fizice intaresc oasele, articulatiile si tendoanele, va ofera un echilibru mai bun si va relaxeaza in acelasi timp.

Pozitia 6 in top 10 pasiuni recomandate apartine pescuitului. Aceasta pasiune este extrem de populara in randul barbatilor, tocmai de aceea se dovedeste a fi una foarte buna!  In plus, pestele prins poate fi gatit cum se cuvine de partenera de viata. Ustensilele pentru pescuit sunt destul de accesibile si variate, astfel ca puteti desfasura aceasta activitate si cu un buget redus! Nu este nevoie decat de putin timp liber, iubire de mediul natural si determinare pentru a petrece o zi frumoasa si relaxanta cu prietenii pe marginea lacului, a raului sau a unei balti.

Locul cinci in top 10 pasiuni recomandate apartine muzicii. Fie ca o cantati sau o ascultati, muzica se recomanda tuturor! Nu putini sunt cei care canta in trupe sau isi dau silinta sa isi faca o cariera in muzica. Puteti face acest lucru si pentru a va relaxa sau a invata ceva nou. Lectiile de chitara, pian sau alte instrumente muzcale va vor incanta urechea si va vor face sa va simtiti mai bine stiind ca aveti un nou talent!

Pe pozitia 4 in top 10 pasiuni recomandate se gaseste dansul. Dansul este o modalitate placuta de petrecere a timpului, atat singur cat si cu partenerul. Daca nu va pricepeti la dans, insa doriti sa petreceti mai mult timp cu pereche invatand ceva nou, care va si ajuta in societate, puteti incerca un club sau un curs de dans! Pe masura ceva veti lasa purtati in pasi de dans, veti descoepri o noua relatie cu partenerul de dans si veti descoperi lucruri si atitudini noi. In plus, dansul reprezinta o buna metoda de socializare si scapare de kilogramele in plus!

cititul

Cititul permite petrecerea timpului intr-o maniera placuta si lipsita de riscuri! Va puteti scufunda intr-un nou univers prin prisma romanului pe care il cititi si va veti dezvolta atat vocabularul cat si imaginatia! Timpul petreecut pierdut printre litere, cifre si aventuri va va relaxa si da o stare de bine! pe deasupra, va imbogatiti cultura generala, avand noi idei de discutie cu prietenii sau cand va faceti cunostinte noi! Nimic nu se compara cu o carte buna!

Joggingul ajuta atat la sanatate cat si la spirit!  Cateva minute de jogging pe zi va oxigeneaza creierul, exerseaza muschii si articulatiile si va scapa si de kilogramele in plus!  Veti avea parte de momente frumoase in natura si nici nu veti da vreun banut pe abonamentele la sala. Nu aveti nevoie de banda de alergat pentru a face aceasta activitate placuta. Tot ce va trebuie sunt niste papuci adecvati alergarii si haine care sa va permita sa transpirati. O sedinta scurta de jogging va va scapa de cateva calorii bune.

Locul unu in top 10 pasiuni recomandate este ocupat de scris! Daca aveti timp la dispozitie si nu stiti ce sa faceti cu el, puteti incepe propriul site, o pagina dedicata jurnalului propriu si, de ce nu, o carte? Daca aveti talent la scris sau pur si simplu simtiti nevoia sa va descarcati, luati in mana un pix sau creion si o foaie de hartie sau dati click pe Word sau Notepad si apasati tastele in nestire! Puteti sa publicati continutul pe care il asterneti pe hartie (virtuala sau reala) ori il puteti tine pentru dumneavoastra. Nu conteaza, atata timp cat va simti mai bine, mai relaxat si bine dispus.

Hobby-urile ajuta la eliberarea stresului, a grijilor zilnice si a problemelor cu care ne confruntam zi de zi. Modalitatile pe care le alegem sa ne petrecem timpul difera de la om la om in functie de personalitate, iar daca modalitatea preferata a dumneavoastra de a pierde vremea nu se afla in cele de mai sus, puteti incerca cu succes o schimbare!

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.