Casă și grădinăCum se poate transforma baia într-un centru SPA, un loc dedicat relaxării?

Cum se poate transforma baia într-un centru SPA, un loc dedicat relaxării?

Cu siguranta foarte multi dintre dumneavoastra sunt de acord cu faptul ca nimic nu pare a fi mai placut decat a va relaxa in propria baie dupa o lunga si obsitoare zi de munca si nimic nu intrece rasfatul de care unii dintre dumneavoastra au parte din cand in cand in cadrul unui centru SPA. Ce ati spune insa daca in randurile care urmeaza va vom prezenta cateva idei interesanta despre cum se poate transforma baia intr-un centru SPA, imbinand astfel relaxarea si comoditatea de a nu parasi propria locuinta?

A va trasnforma baia intr-un adevarat centru SPA nu este deloc un pas dificil, trebuie doar sa aveti putina imaginatie si sa va doriti ca baia dumneavoastra sa devina un veritabil paradis al relaxarii si rasfatului, in care echilibrul si armonia sa se imbine. Mai mult decat atat, dupa cum am mentionat si in randurile de inceput, nimic nu se compara cu senzatia pe care o baie amenajata frumos si intr-un mod cat se poate de ingenios, care sa va relaxeze pe deplin v-o ofera.

Atunci cand va hotarati sa va transformati baia intr-un centru al rasfatului in care sa va puteti refugia dupa o lunga si obositoare zi, trebuie sa acordati o mare importanta amanuntelor.

De exemplu, in privinta culorilor, se recomanda folosirea tonurilor pastelate, de la roz pal la bej, pentru ca acestea sunt cele mai potrivite si mai relaxante. Este foarte important ca paleta cromatica sa se respecte atat in privinta peretilor, cat si in privinta altor elemente, fie piese de mobilier, fie obiecte decorative.

Un alt element important il reprezinta intimitatea. Baia este, dupa cum probabil bine stiti, incaperea care va ofera cel mai ridicat grad de intimitate, sau cel putin asa ar fi normal sa se intample. Atunci cand va retrageti in baia SPA este foarte important ca acest aspect sa fie respectat, asa ca incercati sa eliminati orice factor care v-ar putea perturba linistea.

Este foarte important sa incercati sa va detasati pe cat posibil de cotidian. Singurul sunet care va poate dezmierda auzul este cel al melodiilor preferate care va relaxeaza deoarece muzica joaca si ea un rol foarte important in acest proces, avand capacitatea de a va induce o stare de liniste si relaxare.

Alaturi de aceste elemente, lumina influenteaza si ea intr-o foarte mare masura atmosfera din aceasta incapere destinata relaxarii. Este important ca lumina din baia SPA sa nu fie una foarte puternica, ci una slaba, difuza si calda.

centru spa

Ca de fiecare data, accesoriile sunt cele care fac diferenta. Este indicat sa folositi cosulete din bambus sau rachita pentru depozitarea tuturor produselor cosmetice si de ingrijire corporala. De asemenea, rafturile supraetajate sunt si ele foarte utile. Este de preferat ca obiectele de mobilier sa aiba culori naturale, de la bej la maro, sau care sa imite lemnul natural.

Alegeti suporturi pentru periutele de dinti, sapun si alte produse de ingrijire in culori neutre sau chiar in genul obiectelor din bambus sau rachita, care sa se apropie cat mai mult de natura. Puteti aduce natura mai aproape de dumneavoastra prin amplasarea in baie a unei plante decorative, de preferat intr-un ghiveci mare, din lemn.

Lumanarile parfumate sau decorative nu trebuie sa lipseasca din baia spa. Si nici seturile de aromoterapie, uleiurile esentiale si pentru masaj si nici pietrele Zen pentru masaj. Alegeti produsele pe care le indragiti si pe care le utilizati frecvent. Acestea pot inconjura cada, dar pot fi amplasate in toate colturile incaperii, pe etajere sau chiuveta.
Alegeti prosoape moi si halate de baie din bumbac de cea mai buna calitate, si papuci de asemenea.

Chiar daca in micul centru SPA nu detineti o cada cu hidromasaj, puteti inlocui capul dusului cu unul special care prezinta mai multe orificii pentru eliberarea apei, acesta oferindu-va un masaj in adevaratul sens al cuvantului.

Asadar, intr-o asemenea atmosfera, nu va veti dori altceva decat sa uitati de timp si de problemele care va apasa zi de zi, dedicandu-va cateva minute de rasfat.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.