Casă și grădinăCum sa agățați corect tablourile pe un perete și care este poziția...

Cum sa agățați corect tablourile pe un perete și care este poziția ideală?

Tablourile se numara, fara indoiala, printre cele mai potrivite decoratiuni, deoarece se potrivesc oricarui design, sunt foarte elegante si imprima oricarei locuinte un aer deosebit. Insa, pe langa acest aspect, rama si pictura sau desenul pe care le infatiseaza, modul in care tabloul este agatat pe un perete este deosebit de important. De aceea, in randurile care urmeaza, va vom prezenta cateva sfaturi despre cum sa agatati corect tablourile.

Spre deosebire de alte decoratiuni, tablourile se pot folosi pentru orice incapere, bineinteles daca respecta tematica si designul caracteristic. Un tablou ales si pozitionat corect poate schimba intreaga atmosfera din bucatarie, hol, dormitor, camera de zi si chiar si baie.

Inainte de toate, este important sa alegeti tabloul in functie de desing, dar si in functie de dimensiunile camerei. Daca spatiul nu este foarte mare, puteti alege un tablou potrivit, insa daca spatiul este mare si trebuie valorificat intr-un mod creativ, puteti alege chiar si doua tablouri potrivite. Este foarte important sa nu agatati un tablou foarte mic pe un perete foarte mare deoarece aspectul nu va fi tocmai unul placut.

Dupa alegerea tabloului, este important sa va concentrati atentia asupra locului potrivit si mai ales a pozitiei. Nu este deloc indicat ca tabloul sa fie agatat foarte sus, aceasta fiind o greseala destul de frecvent intalnita in cadrul amenajarilor interioare. Este important sa alegeti o inaltime cat de cat medie, accesibila (aproximativ 1,70 m) astfel incat tabloul sa nu fie nici prea aproape de podea, dar nici foarte aproape de tavan.

Care este pozitia ideala pentru a agata un tablou?

Agatarea corecta a unui tablou nu inseamna neaparat a-l agata in pozitia sa normala. Nicidecum. In cazul in care spatiul de care dispuneti este foarte mare si nu ati gasit un tablou pe masura, dupa cum am mentionat si in randurile anterioare, puteti opta pentru mai multe tablouri pe care le veti agata realizand o interesanta forma geometrica, dupa preferinte.

De asemenea, tablourile medii, sau mari, pot fi agatate asimetric, iar efectul va fi cu siguranta unul foarte interesant.

Nu uitati de lumina. Probabil va intrebati care este legatura dintre lumina si un astfel de obiect decorativ. Este foarte important ca un tablou sa fie corect iluminat. In muzee si galerii de arta, tablourile sunt iluminate de sus in jos, insa daca nu puteti realiza acest lucru, puteti folosi o mica lampa a carei lumina sa cada armonios pe suprafata tabloului.

Pentru a nu exista neplaceri, este important sa bateti cuiul in unghiul potrivit, de obicei foarte usor ascendent. Acesta este ultimul pas pe care trebuie sa il urmati, iar dupa aceea tabloul poate fi agatat dupa preferinte.

Ultimele articole

Abonează-te astăzi

Pentru a primi informații exclusive pe mail

Dacă vrei să te alături comunității celor +300k de părinți care ne citesc anual

Te ținem la curent cu noutățile pe care le publicăm în fiecare săptămână.

More article

1 COMENTARIU

  1. Noi le-am așezat pe perete în funcție de mobilier. Acolo unde avem canapele, am așezat tablouri deasupra lor, iar în birou am pus un tablou exact deasupra calculatorului pe care lucrez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.